Skip to main content

Φυλάκιση 12 ετών στον 36χρονο που βίαζε την 15χρονη κόρη της συντρόφου του

Στη φυλακή οδηγείται 36χρονος από τη Ρόδο για τα αδικήματα του βιασμού, της αποπλάνησης ανηλίκου και της κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος 15χρονης

Στη φυλακή οδηγείται ο 36χρονος από τη Ρόδο που κατηγορείται για βιασμό και ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης της συντρόφου του, καθώς χθες το απόγευμα καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο για τα αδικήματα του βιασμού, της αποπλάνησης ανηλίκου και της κατάχρησης σε ασέλγεια τον 36χρονο, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και του επέβαλε ποινή κάθειρξης έξι ετών για την κάθε πράξη, κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά την απολογία του χθες το πρωί, ο 36χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και ισχυρίστηκε ότι η ανήλικη ήταν αυτή που του «ρίχτηκε» και ότι όταν εκείνος την απέρριψε, ενοχλήθηκε και έτσι έγινε η καταγγελία σε βάρος του.

Επίσης είπε στο δικαστήριο ότι τα μηνύματα τα έστελνε προκειμένου με τον τρόπο αυτό να κατευνάσει την αντιδραστικότητα, επιθετικότητα αλλά και έντονη σεξουαλικότητα που είχε η ανήλικη, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να «λύσει» το ζήτημα μόνος του. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ήταν λάθος του που δεν είχε μιλήσει στη μητέρα της ανήλικης για τα ζητήματα αυτά.

Συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου παραστάθηκε ο κ. Άκης Δημητριάδης ενώ για λογαριασμό της ανήλικης και της μητέρας της ως υπεράσπιση της κατηγορίας η κα Μαρία Κρικοπούλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκη ξεκίνησε προχθές το πρωί και ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα με την έκδοση της απόφασης, ενώ «καταπέλτης» ήταν στην πρότασή της η Εισαγγελέας της έδρας η οποία και ζήτησε από το δικαστήριο την ενοχή του 36χρονου όπως κατηγορείται.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, όλα ξεκίνησαν το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021 όταν στα χέρια της μητέρας βρέθηκε το κινητό της κόρης της, οπότε και διαπίστωσε ότι ο 36χρονος φίλος της συνομιλούσε μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης με την ανήλικη. Η 43χρονη μητέρα προσποιούμενη ότι είναι η 15χρονη κοπέλα συνέχισε να συνομιλεί μαζί με το κινητό της κόρης της όπου από τη συνομιλία, της κινήθηκαν υποψίες ότι κάτι ερωτικό έτρεχε μεταξύ τους.

Όταν ήρθε η κόρη της τής εκμυστηρεύθηκε ότι ο 36χρονος είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας (6 Φεβρουαρίου 2021), ενώ παρόμοια περιστατικά φέρονται να είχαν συμβεί και άλλες φορές τα τελευταία δύο χρόνια.

Μάλιστα σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι πράξεις του κατηγορουμένου σε βάρος της ανήλικης φέρονται να τελέστηκαν το χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβριο του 2019 έως και τις 6 Φεβρουαρίου 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την καταγγελία επιβεβαίωσε με την κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία και η ανήλικη κοπέλα, η οποία και αναφέρθηκε αναλυτικά στα μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξε με τον 36χρονο αλλά και στις ασελγείς πράξεις που φέρεται να της έκανε ο ίδιος.