Skip to main content

Καταδικάστηκαν πρώην στελέχη της ΕΒΖ για ρύπανση του ποταμού Λουδία

Στο εδώλιο κάθισαν κάθισαν δύο πρώην στελέχη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης που κατηγορούνται για ρύπανση του ποταμού Λουδία.

Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης σε δύο πρώην στελέχη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης για ρύπανση του περιβάλλοντος στην Ημαθία που είχε καταλογιστεί το 2014.

Στο εδώλιο κάθισαν ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ και ο διευθυντής εκείνη την περίοδο του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας.

Πρωτόδικα, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, με τριετή αναστολή, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης το 2014 σε τάφρο που οδηγεί στον ποταμό Λουδία, παρατηρήθηκε ρύπανση των υδάτων σε τιμές άνω του επιτρεπόμενου ορίου. Αυτό είχε ως συνέπεια να μειωθεί η οξυγόνωση των υδάτων και να πεθάνουν ψάρια και άλλοι οργανισμοί.

Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν κατά τις απολογίες τους, πως πέρα από το εργοστάσιο στο Πλατύ, στην περιοχή υπάρχουν δύο εργοστάσια λιπασμάτων, τονίζοντας πως αυτά ευθύνονται για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.