Skip to main content

Φίλοι Νέας Παραλίας: Λίγα τραπεζάκια, με καλό καιρό και έλεγχο

Το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων αλλά και η πρόσκληση για αυτοψία στη Νέα Παραλία μαζί με τον δήμο συζητήθηκε στη γενική συνέλευση του συλλόγου

Το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων στη Νέα Παραλία κυριάρχησε στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο σύλλογος «Φίλοι της Νέας Παραλίας» κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα της Νέας Παραλίας Πρόδρομο Νικηφορίδη, το ζήτημα συζητήθηκε εκτενώς εν όψει της παρουσίασης από τον δήμο Θεσσαλονίκης του κανονισμού για τα τραπεζοκαθίσματα, στην οποία κλήθηκε και ο Σύλλογος.

«Εμείς θέλουμε να δημοπρατηθούν τα αναψυκτήρια, να ενοικιαστούν και να αποκτήσουν ζωή αρκεί ο αριθμός των τραπεζοκαθισμάτων να είναι περιορισμένος, να υπάρξει ο απαραίτητος έλεγχος και να τεθούν πολύ υψηλά πρόστιμα ώστε κάποιος να σκεφτεί δύο φορές πριν επεκταθεί πέραν του νόμιμου ορίου. Επίσης, θα θέλαμε να τραπεζάκια να βγαίνουν τις εποχές που ο καιρός το επιτρέπει ώστε να μη βλέπουμε σόμπες και νάιλον πετάσματα», σημείωσε ο κ. Νικηφορίδης μιλώντας στη voria.gr.

Ο ίδιος τόνισε ότι βασικός προβληματισμός του συλλόγου είναι πως δεδομένου του ότι τα αναψυκτήρια δεν έχουν τους απαραίτητους εσωτερικούς χώρους για την εξυπηρέτηση πάρα πολλών ατόμων, υπάρχει περίπτωση γύρω από αυτά να αρχίζουν να εμφανίζονται ψυγεία και άλλα απαραίτητα για τη λειτουργία τους αντικείμενα.

Ο κ. Νικηφορίδης πρόσθεσε ακόμα πως σύμφωνα με τη μέχρι τώρα εμπειρία έχει αποδειχθεί πως ο δήμος δεν μπορεί να ελέγξει τις παραβάσεις που γίνονται στο θέμα των τραπεζοκαθισμάτων. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το αναψυκτήριο στον Κήπο του Νερού όπου τα τραπεζοκαθίσματα καταλαμβάνουν πλέον τον διπλάσιο χώρο», δήλωσε.

Ανέφερε ακόμα πως ο σύλλογος θα επαναφέρει την πρόσκληση προς τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Θανάση Παππά για από κοινού αυτοψία της Νέας Παραλίας (δείτε εδώ).

Ο αρχιτέκτονας τόνισε ότι ο σύλλογος έχει ήδη επισημάνει στον δήμο τα προβλήματα που υπάρχουν στη Νέα Παραλία, όπως τα 100 ξερά δέντρα αλλά οι 636 καμένες λάμπες. «Οι κήποι των Εποχών και της Μεσογείου είναι κατασκότεινοι το βράδυ», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι πέρασαν τέσσερις μήνες από τότε που ενημέρωσαν τον δήμο για τους λαμπτήρες.  «Εμείς θέλουμε τη συνεννόηση. Να μιλάμε, να επικοινωνούμε, να συνεννοούμαστε» συμπλήρωσε ο κ. Νικηφορίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, τα μέλη των Φίλων της Νέας Παραλίας, μίλησαν ακόμα για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις που θα πραγματοποιήσουν, όπως την πασαρέλα αλλά και τα εκπαιδευτικά προγράμματα, και έκαναν τον απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς.