Skip to main content

Φιλιππίδης: Περίπου το 90% των καταστημάτων δεν άνοιξε χθες, μόνο οι αλυσίδες

Ο Παντελής Φιλιππίδης διαμήνυσε πως «δεν είμαστε βιώσιμοι και γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από όλους μας να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε».

Για την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα καταστήματα της χώρας την περασμένη Κυριακή μίλησε μεταξύ άλλων στον Focus FM ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης.

Ο Παντελής Φιλιππίδης τόνισε ότι περίπου «το 90% των καταστημάτων δεν άνοιξε, παρά μόνο κάποιες πολυεθνικές και αλυσίδες».

«Εμείς φωνάζουμε εδώ και χρόνια. (...) Η κυβέρνηση δεν μπορεί να καταλάβει και πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση, προς το άνοιγμα των Κυριακών. Δεν μπορεί να καταλάβει ότι αν υπήρχε μία περίπτωση να κερδίσει η αγορά από αυτή την ιστορία, κανείς δεν θα σταματούσε τους εμπόρους από το να ανοίξουν τα καταστήματά τους» σημείωσε συμπληρώνοντας ότι «σήμερα, δεν υπάρχει λόγος να ανοίξεις το μαγαζί σου την Κυριακή. Όταν ταλαιπωρείσαι όλη την εβδομάδα και δεν υπάρχει τζίρος, την Κυριακή περιμένεις χρήματα;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

«Δεν είμαστε βιώσιμοι. (...) Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από όλους μας να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Χρειαζόμαστε μεγάλη βοήθεια από την κυβέρνηση για να μη χαθεί κόσμος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλιππίδης εκφράζοντας το φόβο ότι «εάν δεν βοηθηθούμε, θα υπάρξει ένα ντόμινο λουκέτων», κατέληξε ο ίδιος.