Skip to main content

Φίλης: Η πανεπιστημιακή αστυνομία θα καταργηθεί άμεσα με την προοδευτική κυβέρνηση

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ διεμήνυσε ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία θα καταργηθεί σε περίπτωση που εκλεγεί προοδευτική κυβέρνηση στις εκλογές.

Η πανεπιστημιακή αστυνομία θα καταργηθεί σε περίπτωση που εκλεγεί προοδευτική κυβέρνηση στις ερχόμενες εκλογές, διεμήνυσε με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης.

«Διαβεβαιώνουμε τον κ. Θεοδωρικάκο ότι η κατάργησή της -που ήδη έχει συμβεί στην πράξη- θα είναι ένας από τους πρώτους νόμους της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης. Τα 30 εκατ. ευρώ που σπαταλά η ΝΔ για να περιφέρονται οι ΟΠΠΙ «πέριξ» ή «έξω» από τα πανεπιστήμια θα διατεθούν για εξοπλισμό, εργαστήρια, προσλήψεις καθηγητών και διοικητικού προσωπικού. Όπως και τα 60 εκατ. ευρώ που «μοιράζει» η κα Κεραμέως σε εταιρείες, ιδιωτικοποιώντας τα δημόσια ψηφιακά αποθετήρια της εκπαίδευσης», σημειώνει ο κ. Φίλης.

Παράλληλα, απευθυνόμενος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζει ότι παραμένει «πιστός στη συνήθειά του να μην λειτουργεί ως υπουργός αλλά ως επικοινωνιολόγος και προπαγανδιστής, επέλεξε να υποτιμήσει τη νοημοσύνη μας για μια ακόμη μια φορά. Αντί να απολογηθεί για την τριετή αδράνεια του ιδίου και της κυβέρνησης ΝΔ, όπως και για την προστασία που παρείχαν σε εγκληματίες στην Παλιά Φοιτητική Εστία του ΕΜΠ -όπως ο ίδιος ομολόγησε στην ΕΡΤ1, ζητά τα ρέστα από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Αλέξη Τσίπρα».

Συνεχίζοντας ο βουλευτής στην κριτική του στον κ. Θεοδωρικάκο υπογραμμίζει ότι «ο υπουργός ΠΡΟΠΟ καλά θα κάνει να ζητήσει από τις υπηρεσίες του υπουργείου του να τον ενημερώσουν για τις στοχευμένες και επιτυχημένες επεμβάσεις της Αστυνομίας σε πανεπιστημιακούς χώρους την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όχι για να ξυλοκοπήσουν φοιτητές όπως εμμονικά διατάζει ο ίδιος, αλλά για να συλληφθούν έμποροι και διακινητές ναρκωτικών ή ενεχόμενοι σε άλλες πράξεις βίας».

Ωστόσο επί ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας δε γίνονταν προς τέρψη των media και της ακροδεξιάς, με τον υπουργό σε ρόλο τηλεμαϊντανού. Ούτε διεξάγονταν με «γιουρούσια» και πυροβολισμούς 30 μέτρα μακριά από τους φοιτητές που ετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις».