Skip to main content

Φύλλο Μαμάς: Οι πίτες από τα Λαγυνά Θεσσαλονίκης που θυμίζουν… μαμά

Ο Ζήσης Ευαγγέλου έβγαλε την τέχνη της θείας του Μαίρης έξω από τα στενά όρια της κουζίνας της και τη μοιράζεται από το 2019 με τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι πίτες της θυμίζουν… μαμά. Από αυτή την παραδοχή άλλωστε προέκυψε και το όνομα της εταιρείας, «Φύλλο Μαμάς», ένα brand που επιδιώκει να παντρέψει την ελληνική παράδοση στα προϊόντα ζύμης με την αγάπη και τη ζεστασιά της μαμάς. Στην καρδιά της επιχειρηματικής αυτής προσπάθειας, ενός μικρού παρασκευαστηρίου που έχει την έδρα του στα Λαγυνά Θεσσαλονίκης, βρίσκεται ο Ζήσης Ευαγγέλου. Βλέποντας τη θεία του Μαίρη να φτιάχνει χειροποίητο φύλλο και να σκαρώνει πίτες βασισμένες σε καλά κρυμμένες συνταγές με επιρροές από τη Μικρά Ασία, που κι εκείνη είχε μάθει από τη μητέρα της, είχε την ιδέα να μοιραστεί το ταλέντο αυτό με τα ελληνικά νοικοκυριά.

Έτσι το 2019 ανιψιός και θεία ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργηθεί το «Φύλλο Μαμάς», το οποίο μετρά πλέον 25 κωδικούς, από χωριάτικες πίτες, σπανακοτυρόπιτα, σπανακόπιτα και τυρόπιτα μέχρι μανιταρόπιτα, κοτόπιτα και κολοκυθόπιτα και από άλλα προϊόντα ζύμης, όπως πίτσες, πεϊνιρλί και καλτσόνε μέχρι κουλούρια και λοιπά σφολιατοειδή. Η εταιρεία εξυπηρετεί για την ώρα τους καταναλωτές της Θεσσαλονίκης μέσω παραγγελιών με ένα… κλικ ή τηλεφωνικά, παραδίδοντας κατεψυγμένα τα προϊόντα της στο σπίτι του καθενός, σε μια προσπάθεια να έχει άμεση επαφή με τους πελάτες χωρίς ενδιάμεσους.
Το επόμενο βήμα της είναι η Αθήνα, όπου σχεδιάζει τη δημιουργία υποκαταστήματος, ενώ ενδιαφέρεται και για το εξωτερικό, όπου έχει ήδη μια συνεργασία στη Γερμανία με ένα παραδοσιακό μπουγατσατζίδικο της Φρανκφούρτης.

Η τέχνη της θείας και η έμπνευση του ανιψιού

«Η θεία Μαίρη, που είναι και η ίδια μαμά, έφτιαχνε ανέκαθεν πολύ νόστιμες πίτες, τις οποίες απολαμβάναμε όλοι στην οικογένεια. Με το ‘’Φύλλο Μαμάς’’ είδε το όνειρό της να μοιραστεί τις γεύσεις της με περισσότερο κόσμο να γίνεται πραγματικότητα και είναι πολύ χαρούμενη που οι πίτες της βρίσκουν τέτοια ανταπόκριση» λέει ο Ζήσης Ευαγγέλου, που είχε την αρχική έμπνευση να αξιοποιηθεί η τέχνη της και να βγει από τα όρια της κουζίνας της. Ο… νονός δε της επιχείρησης ήταν ένας 80χρονος πελάτης που δοκιμάζοντας μια από τις πρώτες πίτες είπε πως του θύμιζε τις πίτες της μαμάς του.

«Είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό φύλλο πίτας, είναι η ζύμη που κάθε νοικοκυρά θα ήθελε να φτιάχνει, αλλά οι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής δεν της το επιτρέπουν. Φτιαγμένο με πολλή αγάπη και ζεστασιά ήρθε με στόχο να μπει σε όλα τα ελληνικά νοικοκυριά. Το όραμα μας ζει σε κάθε σπίτι που έχει την ανάγκη για τη θαλπωρή της σπιτικής κουζίνας στο καθημερινό του τραπέζι» λέει ο Ζήσης Ευαγγέλου, εξηγώντας πως στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της επιχείρησης είναι η χρήση αγνών υλικών και η προσφορά παραδοσιακών και αυθεντικών γεύσεων στον καταναλωτή.