Skip to main content

Φύσηξε... Βαρδ-Άρης στη Λαμία - Νίκη με 0-1 για τους Κίτρινους (vid)

Ο Άρης πήρε την τρίτη του φετινή νίκη και δεύτερη εκτός έδρας κόντρα σε μια Λαμία που δεν αποδείχθηκε εύκολος αντίπαλος για την ομάδα του Άκη Μάντζιου

Δια πυρός και σιδήρου πέρασε ο Άρης από τη Λαμία καθώς το γκολ του Μπράμπετς με κεφαλιά στο 50’ χάρισε τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη στην ομάδα του Μάντζιου που έφτασε τους πέντε βαθμούς.

Η επικράτηση για τους Κίτρινους στη Φθιώτιδα μόνο εύκολη δεν ήταν, αφού η Λαμία αποδείχθηκε σκληρός αντίπαλος.

Πάντως οι πρώτοι που απείλησαν ήταν οι φιλοξενούμενοι όταν ο Μπερτόλιο πήρε κεφαλιά μετά από σέντρα του Μαντσίνι που κατέληξε λίγο άουτ από την εστία του Γκαραβέλη.

Από εκεί και πέρα η Λαμία ισορρόπησε το παιχνίδι και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να ψάξουν το γκολ.

Όλα αυτά μέχρι το 37’ όταν ο Ελευθεριάδης πήγε με σηκωμένο το πόδι στο κεφάλι του Σούντγκρεν ο οποίος έμεινε στο έδαφος από τον τραυματισμό του στο κεφάλι. Ο διαιτητής Κουμπαράκης μέσω VAR επβεβαίωσε ότι πρόκειται για κόκκινη κάρτα και απέβαλε τον παίχτη των γηπεδούχων.

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Άρης κέρδισε κόρνερ ο Μπράμπετς πήρε κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι παίχτες του Άρη δεν ξέχασαν στους πανηγυρισμούς τον τραυματία Μοχάναντ Άλι σηκώνοντας τη φανέλα του.

Ο προπονητής της Λαμίας προσπάθησε με αλλαγές να ψάξει την ισοφάριση κάτι που λίγο έλειψε να πετύχει στη φάση του 61’. Ο Νούνιες σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κουέστα, στη συνέχεια βρήκε στην πλάτη του Ισπανού τερματοφύλακα και από εκεί στο πόδι του Καραμάνου που προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 67’ οι παίχτες του Μάντζιου απάντησαν στην ευκαιρία της Λαμίας με εκπληκτική ομαδική ενέργεια. Ο Μπερτόλιο τροφοδότησε τον Γκαρσία, ο οποίος με τακουνάκι έστρωσε στον Γκάμα στην περιοχή, που σούταρε, με τον Γκαραβέλη να διώχνει σε κόρνερ.

Από εκεί και πέρα ο Άρης λεπτό με λεπτό άρχισε να επιβάλει τον ρυθμό του απέναντι σε μια κουρασμένη Λαμία που είχε να διαχειριστεί το γεγονός ότι είχε να αγωνιστεί με παίχτη λιγότερο.

Οι συνθέσεις:

ΛΑΜΙΑ (Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Σκόνδρας, Γκόλεμιτς, Αντέτζο, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο (58′ Τζανδάρης), Νούνιες, Μανούσος (58′ Αραμπούλι), Τιρόνε (58′ Σαραμαντάς), Ρόμανιτς (14′ Ελευθεριάδης), Καραμάνος

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο, Ματίγια (74′ Εντιαγέ), Μαντσίνι (57′ Γκαρσία), Γκάμα (74′ Ιτούρμπε), Μπερτόγλιο (90′ Μάνος), Καμαρά

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση: