Skip to main content

Φυτικά μπιφτέκια 100% βίγκαν και κλιματικά ουδέτερα από τη Lidl Ελλάς

Τα μπιφτέκια «Next Level Burger» αποτελούνται, μεταξύ άλλων, από λαχανικά, μανιτάρια, αρακά, πρωτεΐνη σίτου και σόγιας, καθώς και χυμό παντζαριού

H Lidl Ελλάς εισάγει στα καταστήματά της από τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου τα vegan μπιφτέκια υπό την ιδιωτική ετικέτα «Next Level Meat», «ανταποκρινόμενη με αυτόν τον τρόπο στις ανάγκες των καταναλωτών για εναλλακτικές μορφές κρέατος, που είτε για ηθικούς είτε για οικολογικούς λόγους, επιθυμούν να καταναλώνουν λιγότερο ή καθόλου κρέας ενώ παράλληλα δεν θέλουν να στερούνται τη γευστική απόλαυση του κρέατος».

Τα μπιφτέκια «Next Level Burger» αποτελούνται, μεταξύ άλλων, από λαχανικά, μανιτάρια, αρακά, πρωτεΐνη σίτου και σόγιας, καθώς και χυμό παντζαριού.

H Lidl Ελλάς, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωσή της, εργάζεται εντατικά ώστε να κάνει τις διαδικασίες και τα προϊόντα της πιο βιώσιμα, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές πτυχές.

Αποτελούμενα από φυτικές πρωτεΐνες, τα υγιεινά υποκατάστατα κρέατος, έχουν 91% λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά την παραγωγή σε σχέση με τα συμβατικά μοσχαρίσια μπιφτέκια, ενώ είναι 100 % ουδέτερα για το κλίμα, δεδομένου ότι το υπολειπόμενο 9% εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αντισταθμίζεται από την εταιρεία ClimatePartner βάσει κλιματολογικών πιστοποιήσεων. Οι καταναλωτές μπορούν να αναζητούν πληροφορίες για την αντιστάθμιση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα με τη βοήθεια ενός κωδικού QR, που βρίσκεται πάνω στη συσκευασία του προϊόντος.

Η συσκευασία είναι και αυτή φιλική προς το περιβάλλον. Ο χαρτονένιος δίσκος είναι επικαλυμμένος με μια λεπτή, αφαιρούμενη μεμβράνη και σφραγισμένος με μία δεύτερη στρώση λεπτής μεμβράνης, ενώ όλα τα υλικά μπορούν να διαχωριστούν μεταξύ τους και είναι ανακυκλώσιμα.

Με τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας της Lidl Ελλάς «Next Level Meat», οι καταναλωτές δεν χρειάζεται να στερηθούν τη γεύση του κρέατος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στις συνθήκες καλής διαβίωσης των ζώων και στην προστασία του περιβάλλοντος, καταλήγει η ανακοίνωση.