Skip to main content

Φοιτητές απέκλεισαν κτήριο στο ΑΠΘ: «Νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα ΑΕΙ» (φωτο)

Οι φοιτητές καταγγέλλουν το «νέο απαράδεκτο» νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση και καλούν σε νέα κινητοποίηση την προσεχή Πέμπτη.

Σε αποκλεισμό του κτηρίου του ΕΛΚΕ στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, προχωρούν από νωρίς το πρωί φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλοντας το «νέο απαράδεκτο», όπως το χαρακτηρίζουν, νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι φοιτητικοί σύλλογοι Νομικής, Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, Πολιτικών Επιστημών, Φυσικού, Γεωλογικού, Κτηνιατρικής, Φαρμακευτικής, Ψυχολογικού, Παιδαγωγικού, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών, Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ καθώς και ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης (ΣΟΦΕΘ).

«Αντί η κυβέρνηση να ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα, να πάρει τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια, να συνεχίσουμε οι φοιτητές τις σπουδές μας» σημειώνουν και καλούν σε μαζική συμμετοχή σε νέο φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στις 12.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.