Skip to main content

Φοιτητές ΑΠΘ: Εκρηκτική η κατάσταση πριν το άνοιγμα του πανεπιστημίου

Αγκάθι σύμφωνα με τους φοιτητικούς συλλόγους είναι τα εργαστήρια που λόγω ανυπαρξίας μέτρων προστασίας δεν μπορούν να γίνουν δια ζώσης.

Με μελανά χρώματα περιγράφουν τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων σχολών του ΑΠΘ την κατάσταση στο εκπαιδευτικό ίδρυμα λίγο πριν την εκπαιδευτική επανεκκίνησή του, εν μέσω πανδημίας.

Όπως τονίσττηκε σε χθεσινή συνέλευση των φοιτητών διαφόρων σχολών του ΑΠΘ στο αίθριο του Πολυτεχνείου, «η "επιστροφή στο φυσικό χώρο" των φοιτητών που επαναφέρουν συνεχώς τα κυβερνητικά στελέχη δεν έχει καμία σχέση με τη πραγματικότητα στα Τμήματα καθώς βρίσκει το ΑΠΘ με τεράστια κενά σε διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, προσωπικό καθαριότητας, τραγικές ελλείψεις σε υποδομές που φυσικά δεν προέκυψαν τώρα».

Οι φοιτητές ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι σε μία σειρά χώρων που υπάρχουν εργαστηριακά μαθήματα που βάση των εξαγγελιών θα πραγματοποιούνταν δια ζώσης, όπως στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, λόγω της ανυπαρξίας των απαραίτητων μέτρων προστασίας αυτά θα γίνουν εξ αποστάσεως.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΠΘ: Συστήθηκε επιτροπή Covid – Πώς θα αντιμετωπίζεται πιθανό κρούσμα

Παράλληλα, στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής, όπως όλα δείχνουν τα εργαστηριακά μαθήματα κινδυνεύουν να  πραγματοποιηθούν δια ζώσης μόνο για το 5ο έτος, αφού βάση των ωρολογίων προγραμμάτων που έχουν δημοσιευτεί τα υπόλοιπα έτη βρίσκονται στον "αέρα".

Ακόμη, σε σχολές όπως η Κτηνιατρική που η ίδια η φύση των μαθημάτων απαιτεί επαφή με μεγάλο όγκο ανθρώπων καθώς και ζώων δεν υπάρχει καμία δέσμευση για την διενέργεια μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ με την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς.

Οι φοιτητές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, με πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στις 2 Οκτωβρίου στην Αγίας Σοφίας.