Skip to main content

Φοιτητικοί Σύλλογοι ΑΠΘ: Καταδικάζουμε τη χρήση χημικών εν ώρα διεξαγωγής μαθημάτων

Οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν όλους τους φοιτητές σε αγωνιστική εγρήγορση και σε κοινό συντονισμό μέσα από τους συλλόγους.

Καταδικάζουν τη χρήση κρότου λάμψης και χημικών εν ώρα διεξαγωγής μαθημάτων έξω από τον χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών και τον τραυματισμό φοιτητή κατά τη διάρκεια κινητοποίησης φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

«Καταγγέλλουμε το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης που εκτυλίσσεται μέρα τη μέρα στο ΑΠΘ με στόχο την νομιμοποίηση της καταστολής και της αστυνόμευσης μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους», σημειώνεται στην ανακοίνωση χαρακτηριστικά.

Απάντηση στα σχέδια αυτά, σημειώνεται στην ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων, «θα λάβει η κυβέρνηση και η πρυτανεία μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους που οργανωμένα και συντονισμένα θα συντρίψουν τα σχέδια τους και θα ακυρώσουν στην πράξη το συντεταγμένο σχέδιο καταστολής».

Οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν όλους τους φοιτητές σε αγωνιστική εγρήγορση και σε κοινό συντονισμό μέσα από τους συλλόγους τη Δευτέρα στις 18:00 στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ μαζί με τους καθηγητές και τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου.