Skip to main content

Φλωρίδης για 16χρονο: Οι δηλώσεις Τσίπρα έχουν βγάλει τους Ρομά στους δρόμους

Ο πρώην υπουργός είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πυροδότησε την έξαρση των αντιδράσεων των Ρομά καθώς «τους νομιμοποιεί».

Σκληρή κριτική για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά τον σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι του 16χρονου Ρομά από πυροβολισμό αστυνομικού, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Status FM».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις και τα επεισόδια που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες, «οι δηλώσεις Τσίπρα πυροδοτούν αυτή την έξαρση που παρατηρείται τώρα. Αυτός τους έβγαλε στον δρόμο, αυτός τους νομιμοποιεί. Πώς το είχε πει πρόσφατα η Αχτσιόγλου; Εμάς η κανονικότητα δεν μας συμφέρει, εμείς αναμπουμπούλες θέλουμε. Όταν τα λένε, τα εννοούν κιόλας».

Και πρόσθεσε πως «συνέδεσα τη δήλωση αυτή με την παλιά του δήλωση, όταν μιλούσε για τους τρεις εργαζόμενους που δολοφονήθηκαν στη Marfin, που τους έκαψαν ζωντανούς. Τότε ο Τσίπρας είπε ''και τι κακό έχουν οι μολότοφ; Το θέμα είναι από ποια μεριά βρίσκεσαι όταν αυτές πέφτουν''. Είναι στο dna τους, στα κύτταρά τους, δεν είναι ατυχείς δηλώσεις».

Ο κ. Φλωρίδης τόνισε ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο αστυνομικός πυροβόλησε είναι άγνωστες και θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. «Δεν οδηγούν πουθενά οι λογικές πυροβόλησε για ένα 20ευρω», σημείωσε.