Skip to main content

FM100: 21 αφιερωματικές εκπομπές για την Επανάσταση του 1821

Μια σειρά ωριαίων ραδιοφωνικών αφιερωμάτων στα πρόσωπα, τα γεγονότα, τις συνθήκες και τις καταστάσεις που δημιούργησε η Ελληνική Επανάσταση.

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100 παρουσιάζει μια σειρά θεματικών εκπομπών αφιερωμένων στην Επανάσταση του 1821, με αφορμή τα 200 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

«Λόγος περί Ελευθερίας – Επιστρέφοντας στο ΄21»

Μια σειρά ωριαίων ραδιοφωνικών αφιερωμάτων στα πρόσωπα, τα γεγονότα, τις συνθήκες και τις καταστάσεις που δημιούργησε η Ελληνική Επανάσταση. Από την προετοιμασία και την πρόσληψη της επαναστατικής ιδέας, μέχρι την έκρηξη, τις μεγάλες μάχες και τους μεγάλους κινδύνους. Και από τις προεπαναστατικές κοινωνικές συνθήκες, μέχρι τις αμφιλεγόμενες καταγραφές του Αγώνα και τη νοηματοδότησή του.

Σε κάθε εκπομπή θα αναπτύσσεται ένα θέμα, θα καταγράφονται οι οπτικές και θα ξεδιπλώνονται οι ιστορικές αποτιμήσεις, με οδηγό πάντοτε τη φράση «η αμεροληψία είναι ένα όνειρο, η ειλικρίνεια καθήκον».

Οι εκπομπές θα παρουσιάζονται κάθε Κυριακή 09.00 – 10.00, σε επιμέλεια και παρουσίαση του Τάσου Ρέτζιου. Συμμετέχουν με παρεμβάσεις και επισημάνσεις τους Έλληνες ιστορικοί και συγγραφείς.

Μουσική επιμέλεια: Ζωή Αγαθοπούλου

Πρεμιέρα: Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021