Skip to main content

Φωκίδα: Σοβαρός τραυματισμός περιπατητή σε ορεινή περιοχή

Από την πτώση του σε βράχια τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα και στη σπονδυλική του στήλη με αποτέλεσμα να χρειαστεί κινητοποίηση της πυροσβεστικής.

Ένας σοβαρός τραυματισμός ηλικιωμένου περιπατητή σημειώθηκε τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου στην περιοχή της Καστριώτισσας Φωκίδας.

Ο 79χρονος άντρας ο οποίος είχε πάει με την παρέα του στο συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να περπατήσουν στη φύση, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το ρεπορτάζ του Lamianow.gr, κατά τη διάρκεια της πορείας τους σε κάποιο μονοπάτι έπιασε ένα ξύλο σε μία κουπαστή το οποίο έσπασε με αποτέλεσμα αυτό να φέρει την πτώση του.

Από την πτώση του σε βράχια τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα και στη σπονδυλική του στήλη με αποτέλεσμα να χρειαστεί μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά και προέδρων τοπικών κοινοτήτων της περιοχής Μαυρολιθαριου (Χαλετσος) και Καστριώτισσας (Π. Αλεξόπουλος).

«Στις 16:00 ειδοποιήθηκε η Π. Υ και το ΕΚΑΒ ότι ένας ηλικιωμένος 79 χρόνων άνδρας πεζοπορος γλίστρησε και έπεσε σε μικρά βράχια και τραυματιστεί. Επιχειρούν Π.Κ. Πολύδροσο με επικεφαλής τον ΚΛΗΡΟΝΟΜΟ κ. ΣΟΦΙΑΝΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΑΙ ΑΠΟ Π.Κ. ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ με τον πυροσβέστη κ. Χαρδαλουπα Ανδρεα και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 600mΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΌ ΔΙΚΤΥΟ» είπε στο lamianow.gr ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαυρολιθαριου Χρηστος Χαλετσος .

Στο σημείο ενήργησαν 9 άνδρες της Π.Υ και βρέθηκαν 2 ΕΚΑΒ που μετέφεραν τον άνδρα στον δρόμο προκειμένου να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Άμφισσας.

εικόνα αρχείου