Skip to main content

Φον ντερ Λάιεν: Η ταχεία εξάπλωση της Όμικρον καθιστά τον εμβολιασμό ακόμη πιο σημαντικό

Με μήνυμά της στο twitter η Πρόεδρος της Επιτροπής τονίζει ότι ο εμβολιασμός συμπεριλαμβανομένων των αναμνηστικών δόσεων είναι η καλύτερη προστασία.

"Η αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων και ειδικότερα η ταχεία εξάπλωση της Όμικρον καθιστούν τον εμβολιασμό ακόμη πιο σημαντικό», δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Με μήνυμά της στο twitter, η Πρόεδρος της Επιτροπής τονίζει ότι «ο εμβολιασμός συμπεριλαμβανομένων των αναμνηστικών δόσεων είναι η καλύτερή μας προστασία αυτή τη στιγμή» και προσθέτει ότι υπάρχουν αρκετές δόσεις ώστε όλοι να μπορούν να εμβολιαστούν. «Ας προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία μας να νικήσουμε αυτόν τον ιό», αναφέρει στο μήνυμά της η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής υπενθύμισε, επίσης, ότι σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε στην Ευρώπη η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19 και από τότε όλες οι χώρες έχουν διανύσει «μεγάλο δρόμο». «Σήμερα πάνω από το 78% του ενήλικου πληθυσμού στην ΕΕ έχει εμβολιαστεί», τόνισε η φον ντερ Λάιεν, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της για όλους όσοι βοήθησαν για να γίνει δυνατός αυτός ο στόχος, στο προσωπικό της υγειονομικής περίθαλψης και σε όσους διασφαλίζουν την ταχεία παράδοση των εμβολίων.