Skip to main content

Φονέας... γιγάντων ο ΠΑΣ – Μετά τον ΠΑΟΚ νίκησε και τον Παναθηναϊκό (vid)

Οι Ηπειρώτες σκαρφάλωσαν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας ισάριθμες νίκες τις πρώτες δύο αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Με τον ΠΑΟΚ σκόραρε περίπου πέντε λεπτά πριν από το φινάλε... Με τον Παναθηναϊκό σκόραρε μόλις στο 5ο λεπτό. Το αποτέλεσμα όμως ήταν ίδιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα να παίρνει τις νίκες με 1-0 και να είναι μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας...

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr ο ΠΑΣ Γιάννινα με διάταξη 4-4-2 ξεκίνησε με τον Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Πίρσμαν, δεξιός ο Σάλιακας και ο Εραμούσπε με τον Κάργα στο κέντρο της άμυνας. Καραχάλιος και Ντομίνγκες οι δύο κεντρικοί μέσοι. Δεξιός χαφ ο Σνάιντερ, αριστερός ο Γκαρντάφκσι και ο Περέα με τον Κόντε οι δύο φορ.

Ο Παναθηναϊκός με 4-2-3-1, παρατάχθηκε με τον Διούδη στην υπεράσπιση της εστίας. Σάρλια και Βέλεθ στο κέντρο των μετόπισθεν, στα δεξιά της άμυνας ο Κότσιρας και στα αριστερά ο Χουάνκαρ. Μαουρίσιο και Ρούμπεν οι αμυντικοί μέσοι. Στο αριστερό φτερό της επίθεσης ο Βιτάλ, στο δεξί ο Αϊτόρ, ο Λούντκβιστ σε ρόλο επιτελικού και στην κορυφή ο Καρλίτος.

Ζωγραφιά με υπογραφή Γκαρντάφσκι!

Καλύτερο ξεκίνημα στο ματς δεν θα μπορούσε να ζητήσει ο ΠΑΣ απόψε στους Ζωσιμάδες. Οι γηπεδούχοι που μπήκαν πολύ καλύτερα από τον Παναθηναϊκό, βρήκαν το γκολ μόλις στο πέμπτο λεπτό!

Ο Περέα κράτησε υπέροχα την μπάλα με πλάτη, την έστρωσε στον Γκαρντάφσκι και ο Γερμανός εξτρέμ με ένα τρομερό πλασέ έξω από την περιοχή νίκησε τον Διούδη και άνοιξε το σκορ. Το Τριφύλλι από εκείνο το σημείο και μετά πήρε την κατοχή της μπάλας αλλά είχε αργή και προβλέψιμη ανάπτυξη, με τον καλά οργανωμένο ΠΑΣ στα δύο τρίτα του γηπέδου να μην επιτρέπει στους πράσινους να πλησιάσουν με αξιώσεις την εστία του Λοντίγκιν.

Ο Λούντκβιστ ήταν και πάλι εκτός παιχνιδιού, Μαουρίσιο και Ρούμπεν δεν είχαν καλές επιλογές και οι πράσινοι ότι θετικό έφτιαξαν, το έκαναν από αριστερά με Χουάνκαρ και Βιτάλ. Αυτές οι στιγμές, βέβαια, ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, με την πρώτη και μοναδική ευκαιρία των πρασίνων να έρχεται στο 42᾽, όταν ο Αϊτόρ μετά την σέντρα του Χουάνκαρ σούταρε άουτ από το ύψος του πέναλτι.

Ανήμπορος να απειλήσει ο Παναθηναϊκός

Η εικόνα του δευτέρου μέρους δεν άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή, αλλά ήταν εντελώς ανούσιος, ανήμπορος να φτιάξει ευκαιρίες. Ο ΠΑΣ είχε άριστη τακτική προσήλωση, έκλεινε όλους τους διαδρόμους και το Τριφύλλι περιορίστηκε στο να γυρίζει την μπάλα και να έχει κάκιστες τελικές πάσες.

Ο Γιοβάνοβιτς άργησε να ρίξει στο ματς Παλάσιος και Βιγιαφάνιες, με τον Ιωαννίδη να αποτελεί την πρώτη κίνηση από τον πάγκο. Οι πράσινοι με εξαίρεση μια μακρινή εκτέλεση φάουλ του Λούντκβιστ στο 54᾽ και ένα γύρισμα του Κάργα με το κεφάλι που έβγαλε ο Λοντίγκιν στο 85᾽, δεν απείλησαν την εστία του ΠΑΣ, ο οποίος ήταν πολύ κοντρά στις κόντρα επιθέσεις και απείλησε με ένα σουτ του Περέα στο 63᾽που έβγαλε ο Διούδης.

Ο ΠΑΣ κράτησε μέχρι τέλους το υπέρ του 1-0 και πέτυχε την έκτη σερί του νίκη επί του Παναθηναϊκού ως γηπεδούχος!

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Σνάιντερ, Καραχάλιος (70’ Σιόντης), Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι, Περέα, Κόντε (42’ Μορέιρα, 86’ Μιλιντσεάνου).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Σάρλια, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Μαουρίσιο (70’ Βιγιαφάνιες), Ρούμπεν Πέρεθ, Αϊτόρ (70’ Παλάσιος), Λούντκβιστ (56’ Ιωαννίδης), Βιτάλ (79’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος (79’ Μακέντα).

Δείτε το εκπληκτικό γκολ που έκρινε τον αγώνα: