Skip to main content

Ληστεία μετά φόνου στην Τούμπα: «Δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω, πήγα μόνο για να κλέψω»

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης εκδικάζεται η υπόθεση της ληστείας μετά φόνου σε ψιλικατζίδικο που συγκλόνισε τη χώρα.

«Δεν είχα την πρόθεση να τον σκοτώσω και δεν ήξερα ότι το όπλο που είχα μαζί μου είχε φυσίγγια. Πήγα μόνο για να κάνω τη ληστεία».

Αυτό ισχυρίστηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ο 27χρονος Αλβανός που κατηγορείται για τη ληστεία μετά φόνου σε ψιλικατζίδικο στην Τούμπα, εκεί όπου έκανε το τελευταίο του μεροκάματο ο 44χρονος Μάριος τον Νοέμβριο του 2021.

Ο νεαρός κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία, οπλοφορία και οπλοχρησία. Στο εδώλιο κάθεται και ένας 36χρονος Έλληνας που κατηγορείται για συνέργεια στη ληστεία και κατοχή ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 44χρονος ήρθε αντιμέτωπος με τον 27χρονο, ο οποίος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και φορώντας γάντια, εισήλθε στο μαγαζί και τον απείλησε με όπλο. Ο 44χρονος φέρεται να αντιστάθηκε, με αποτέλεσμα ο δράστης να τον πυροβολήσει στο κεφάλι.

Ο άτυχος Μάριος πάλεψε να μείνει ζωντανός στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου υποβλήθηκε σε χειρουργείο έως το πρωί, για να καταλήξει, δυστυχώς, περίπου στις 9:00 της επόμενης μέρας.

Η δίκη συνεχίζεται με τις καταθέσεις των μαρτύρων.