Skip to main content

Ληστεία μετά φόνου στην Τούμπα: «Το θύμα μού έπιασε το χέρι και τότε πατήθηκε η σκανδάλη»

«Ήμουν τρεις συνεχόμενες ημέρες υπό την επήρεια ηρωΐνης, κοκαΐνης και χασίς» - Οι απολογίες των δύο κατηγορούμενων στη δίκη για τη ληστεία μετά φόνου

Ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει τον 44χρονο Μάριο επανέλαβε κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 27χρονος κατηγορούμενος για την υπόθεση φονικής ληστείας σε ψιλικατζίδικο στην Τούμπα τον Νοέμβριο του 2021.

Διαβάστε: Φόνος στο ψιλικατζίδικο: Συγκλονίζει η μάνα - «Άκουσα στο ραδιόφωνο ότι το παιδί μου πέθανε»

Στεκόμενος ενώπιον της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ο 27χρονος, αλβανικής καταγωγής, ζήτησε συγγνώμη για «ό,τι έχει γίνει. Κυρίως από την οικογένεια».

Ο κατηγορούμενος έδωσε τη δική του εκδοχή για το μοιραίο βράδυ της 6ης Νοεμβρίου του 2021, όταν μπήκε στο ψιλικατζίδικο επί της Λαμπράκη, εκεί όπου έμελλε να κάνει το τελευταίο του μεροκάματο ο άτυχος Μάριος. Σημειώνεται ότι τον 27χρονο βαραίνουν οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της ληστείας, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Στο εδώλιο κάθεται και ένας 36χρονος Έλληνας που κατηγορείται για συνέργεια στη ληστεία και κατοχή ναρκωτικών.

«Δεν έχω μπλεχτεί ξανά σε βίαιες καταστάσεις. Ήταν η πρώτη φορά που έπιασα όπλο με το χέρι μου. Τρεις συνεχόμενες ημέρες υπό την επήρεια ηρωΐνης, κοκαΐνης και χασίς. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε εκείνη την ημέρα. Περνάει από το μυαλό μου να αυτοκτονήσω, σκέφτομαι συνέχεια αυτό που έγινε. Το μόνο που ήθελα ήταν να βρω χρήματα για την επόμενη χρήση μου ή για να ξεχρεώσω αυτά που πήρα ήδη», είπε ο κατηγορούμενος στην αρχή της απολογίας του.

Αναφερόμενος στο περιστατικό, είπε πως εκείνη τη μέρα πήγε να κάνει χρήση κάτω από μία γέφυρα στην Τούμπα και πρόσθεσε πως έμεινε εκεί για τρεις ώρες.

«Στην αρχή ήμουν με τον συγκατηγορούμενό μου και μετά έμεινα μόνος μου», ανέφερε.

«Το όπλο το βρήκα εκεί κοντά στη γέφυρα, σε ένα βουνό. Είδα ένα άτομο να αφήνει μια σακούλα και σκέφτηκα μήπως ήταν ναρκωτικά. Όταν είδα ότι πρόκειται τελικά για όπλο, είπα να το πάρω και να το δώσω κάπου για να πάρω ναρκωτικά», είπε στο δικαστήριο.

Σημείωσε ακόμα ότι αργότερα το ίδιο βράδυ βρέθηκε ξανά με τον συγκατηγορούμενό του, ο οποίος προηγουμένως είχε πει -όπως ισχυρίστηκε- ότι θα πάει στην κοπέλα του.

«Δεν είχαμε προσχεδιάσει ότι θα πάμε στο ψιλικατζίδικο. Ο Στέλιος συνέχισε στην ευθεία και εγώ το είδα ανοιχτό και μπήκα μέσα μόνο για να κλέψω. Όταν έκανα την κίνηση να δείξω το όπλο στον υπάλληλο για να τον φοβήσω, δεν ήξερα ότι θα έχει σφαίρες, αλλιώς δεν θα όπλιζα. Δεν ήμουν σε θέση να καταλάβω ότι έπρεπε να ελέγξω», συμπλήρωσε.

«Ο υπάλληλος ήρθε κατευθείαν μπροστά μου να πάρει το πιστόλι. Όταν είδα ότι ήρθε και μου έπιασε το χέρι, φοβήθηκα και ήθελα να φύγω. Είχε σκύψει για να μου πιάσει τα πόδια και έτσι τον χτύπησα με το όπλο στο κεφάλι. Αυτός επέμεινε και μου έπιασε το χέρι που κρατούσα το όπλο και εκεί ήταν που πατήθηκε η σκανδάλη και έφυγε η σφαίρα, χωρίς τη θέλησή μου», επισήμανε για τη στιγμή του πυροβολισμού.

Στη συνέχεια είπε ότι είδε ξαφνικά τον συγκατηγορούμενό του στον δρόμο, πάρα το γεγονός ότι του είπε πως θα πάει στην κοπέλα του. «Έτσι όπως έτρεχα στον δρόμο, έπεσαν τα περισσότερα λεφτά που πήρα. Ο,τι έμεινε, δηλαδή 100 ευρώ, τα έδωσα στον 36χρονο για να πάρει ναρκωτικά. Μετά πήγαμε στη γέφυρα και ξανακάναμε χρήση», τόνισε.

Ο κατηγορούμενους ισχυρίστηκε πολλές φορές ότι δεν θυμάται καθαρά τι έγινε εκείνο το βράδυ λόγω της χρήσης. Ερωτώμενος μάλιστα γιατί έδωσε διαφορετική εκδοχή στο στάδιο της ανάκρισης για το πώς έγινε η ληστεία, είπε πως νωρίτερα είχε υποστεί ξυλοδαρμό από αστυνομικούς και ότι ακόμα δεν καταλάβαινε τι έλεγε λόγω των ναρκωτικών.

Η απολογία του 36χρονου

Από τη δική του πλευρά, ο συγκατηγορούμενος του 27χρονου είπε πως έκαναν παρέα και αρκετά συχνά χρήση ναρκωτικών. Υπογράμμισε ότι εκείνη την ημέρα συναντήθηκαν για να πάρουν τη δόση τους και πως μετά χωρίστηκαν, ώσπου τον ξαναείδε όταν πήγαινε στο σπίτι της κοπέλας του.

«Ξαφνικά τον έχασα και θεώρησα πως έφυγε. Κοντοστάθηκα να δω αν έχω ψιλά για να πάρω κάτι να φάω και συνέχισα τον δρόμο μου. Τον είδα να περνάει μπροστά μου τρέχοντας και τον φώναξα αλλά δεν με άκουγε. Άνοιξα το βήμα μου για να τον προλάβω και μετά τον πήρα τηλέφωνο. Ήταν σε κατάσταση πανικού και κατάλαβα πως έγινε κάτι. Είπε πως πυροβόλησε αλλά η σφαίρα βρήκε σε τοίχο. Μου έδωσε 100 ευρώ για να μας φέρουν δόση για να ηρεμήσει και μετά να πάει στην αστυνομία. Το ότι υπήρχε θύμα το έμαθα μετά», είπε αρνούμενος πως κρατούσε τσίλιες την ώρα της ληστείας.

Η δίκη συνεχίζεται.