Skip to main content

Φορείς Θεσσαλονίκης σε Τσίπρα: Δεν φτάνουν τα μέτρα για να κρατηθούμε όρθιοι

Τι είπαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, οι εκπρόσωποι των ξενοδοχείων, του εμπορίου και της εστίασης της πόλης

Τη ζοφερή πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει το δεύτερο lockdown στα ξενοδοχεία, στον εμπορικό κόσμο και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης παρέθεσαν εκπρόσωποι των τριών κλάδων στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα.

Οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών ανέφεραν ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν επαρκούν και τόνισαν ότι χρειάζονται γενναίες χρηματοδοτήσεις για να κρατηθούν όρθιες οι επιχειρήσεις.

Όπως ανέφερε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Παντελής Φιλιππίδης, το εμπόριο δεν βγήκε ποτέ από την οικονομική κρίση και μπήκε αμέσως σε μία υγειονομική κρίση. "Ανησυχούμε ποιοι θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα μέχρι το τέλος της πανδημίας. Χάσαμε τον τζίρο μας κατά 50% μέσα σε επτά μήνες και τώρα ξαναγυρίσαμε στο μηδέν. Δεν φτάνουν τα μέτρα. Αντιλαμβάνομαι δυσκολίες της κυβέρνησης στα οικονομικά, αλλά ίσως θα πρέπει να βρούμε σωστότερες λύσεις και να ξεχάσουμε το βιώσιμοι και μη βιώσιμοι και να γίνουν πιο οριζόντια τα μέτρα. Είμαστε όλοι εν δυνάμει μη βιώσιμοι", είπε χαρακτηριστικά.

Για ανεπίτρεπτη απαξίωση του κλάδου της εστίασης έκανε λόγο ο πρόεδρος εστιατόρων, ψητοπωλών και καφέ μπαρ νόμου Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Φιλοκώστας. "Θα πρέπει να υπάρξει άμεση και σοβαρή χρηματοδότηση, για να μπορέσουν να κρατηθούν οι επιχειρήσεις", τόνισε.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και καφέ μπαρ νόμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, ανέφερε ότι παρέδωσε στον κ. Τσίπρα υπόμνημα με τέσσερις προτάσεις, με πρώτη και κυριότερη την άμεση χρηματοδότηση μη επιστρεπτέας προκαταβολής για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να βγάλουν τον χειμώνα. "Αλλιώς θα έχουμε πάρα πολλά λουκέτα και 100.000 χαμένες θέσεις εργασίας", ανέφερε.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος, ο εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας εστίασης Θεσσαλονίκης, Χρήστος Κουδούνης και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.