Skip to main content

Φορείς της Καλαμαριάς: Όχι στο ξεπούλημα του παραλιακού μετώπου

Τα μέλη των φορέων ζητούν την ολοκληρωτική απόσυρση του διαγωνισμού και η περιοχή να αναπλαστεί αλλά με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Διαμαρτυρία μπροστά από το δημαρχείο Καλαμαριάς πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης μέλη 21 φορέων και σωματείων της περιοχής κατά της ιδιωτικοποίησης της μαρίνας Αρετσούς, μέσα από διεθνή διαγωνισμό που προκυρηξε, ΤΑΙΠΕΔ.

Παρά την ανακοίνωση για παράταση του διαγωνισμού ως τις 14 Ιουλίου, τα μέλη των φορέων ζητούν την ολοκληρωτική απόσυρσή του και η περιοχή να αναπλαστεί αλλά με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό προς όφελος των πολιτών και όχι των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των φορέων.



Σε δηλώσεις τους κάνουν λόγο για ξεπούλημα και εμπορευματοποίηση του παραλιακού μετώπου, αλλά και του Κυβερνείου, με κατασκευές πολυτελών συγκροτημάτων και εμπορικών κέντρων, προσβάσιμα σε λίγους και όχι στους πολλούς.



Διεκδικούν να μην παραχωρηθεί κανένα τμήμα του παραλιακού μετώπου σε επιχειρηματικά συμφέροντα και ακύρωση του διαγωνισμού για τη μαρίνα, καθως και ανάκληση της θετικής γνώμης του δημοτικού συμβουλίου της Καλαμαριάς και της Περιφέρειας.

Ζητούν το παραλιακό μέτωπο να αξιοποιηθεί και να αναβαθμιστεί προς όφελος του λαού, ως χώρος πρασίνου και αναψυχής με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μεταξύ των αιτημάτων είναι ακόμη η αξιοποίηση του στρατοπέδου Κόδρα αλλά και η επαναλειτουργία του νοσοκομείου "Παναγία".