Skip to main content

Φωταγωγήθηκαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Παρουσία πλήθους κόσμου και υπό τις ερμηνείες φιλαρμονικών και χορωδιών του δήμου άναψαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και στις έξι δημοτικές ενότητες.

Σε εορταστικό κλίμα, με συμμετοχή πλήθους κόσμου και με τα παιδιά να δίνουν τον τόνο των εκδηλώσεων άναψαν τα φώτα στα χριστουγεννιάτικα δένδρα σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, που υποδέχεται και φέτος με λαμπρότητα τα Χριστούγεννα.

Με αισιοδοξία, ενθουσιασμό, πολύχρωμα φώτα, χριστουγεννιάτικες μελωδίες, που ερμήνευσαν με πολύ κέφι τα μέλη των Φιλαρμονικών και των χορωδιών του δήμου και πολλά παιδικά χαμόγελα πλημμύρισε κάθε δημοτική ενότητα, όπου έγινε η αφή των χριστουγεννιάτικων δένδρων.

Η εκκίνηση των εκδηλώσεων δόθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στον Χορτιάτη, την Εξοχή και την Πυλαία, με τις εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται απέναντι από τον κοινοτικό κατάστημα του Χορτιάτη, την Παιδική Χαρά στην Εξοχή και την πλατεία του πρώην δημαρχείου Πυλαίας, ενώ το Σάββατο έγινε η αφή των χριστουγεννιάτικων δένδρων στο Φίλυρο, στο Ασβεστοχώρι και το Πανόραμα.

Μάλιστα φέτος στα δημαρχεία Πανοράματος και Πυλαίας ο δήμος πρωτοστατεί  στη δημιουργία Δένδρων Αγάπης και Αλληλεγγύης, φέρνοντας δώρα που θα προσφερθούν στα παιδιά  του Ελληνικού Παιδικού Χωριού Φιλύρου και το Ίδρυμα Μέλισσα, ενώ στο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνονταν πέρα από την αφή των χριστουγεννιάτικων δέντρων τραγούδια από τις φιλαρμονικές και τις χορωδίες του δήμου καθώς και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους: μπαλόνια, παιχνίδια, γλυκά, παιχνίδια με ξυλοπόδαρους, μασκότ και face painting.

Παρών ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ενώ τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιχάλης Γεράνης, καθώς και αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

«Στέλνουμε από τον δήμο μας μήνυμα Αγάπης, Αλληλεγγύης και Ελπίδας. Γιορτάζουμε τη γέννηση του Θεανθρώπου. Με εκδηλώσεις που βασίζονται στο μεράκι και την εθελοντική προσφορά των τοπικών μας συλλόγων και των συμπολιτών μας με επίκεντρο πάντα τα μικρά μας παιδιά», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και πρόσθεσε: «Με ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία μπορούμε να διατηρήσουμε το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών μας και να ξεκινήσουμε μια δημιουργική περίοδο για τον τόπο μας».