Skip to main content

Μαυρομάτης κατά ΤΑΙΠΕΔ για την εγκατάλειψη του κάμπινγκ Αγ.Τριάδας

Το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο διαχειρίζεται το κάμπινγκ, έχει αφήσει τον χώρο «ανεκμετάλλευτο, παρατημένο και εγκαταλελειμμένο», λέει ο δήμος.

Ευθύνες στο ΤΑΙΠΕΔ, για την εγκατάλειψη του κάμπινγκ Αγ. Τριάδας, επιρρίπτει ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης για τη φωτιά που ξέσπασε κοντά στο σημείο, την περασμένη Τρίτη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, το ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο και έχει περιέλθει η διαχείριση του κάμπινγκ, έχει αφήσει τον χώρο «ανεκμετάλλευτο τα τελευταία χρόνια, παρατημένο και εγκαταλελειμμένο στην τύχη του, με τις εγκαταστάσεις του να ρημάζουν».

«Εγκαταστάσεις οι οποίες έχουν καλυφθεί σχεδόν στο σύνολό τους από ξερά χόρτα, αυτοφυή βλάστηση και απορρίμματα που καθίστανται άκρως επικίνδυνα, αποτελώντας δυνητικές εστίες πυρκαγιάς, με ύποπτα για παραβατικές συμπεριφορές άτομα να παρεισφρέουν παράνομα το χώρο», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Μάλιστα, με αφορμή το προχθεσινό περιστατικό και δεδομένης της θέσης του κάμπινγκ κοντά σε κατοικημένη περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Αγ. Τριάδας, της εγγύτητας με μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα και πλησίον της κεντρικής οδού ΕΠΟ 27, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, απηύθυνε επιστολή προς το ΤΑΙΠΕΔ, αιτούμενος τον καθαρισμό του χώρου και την ασφαλή και αποτελεσματική περιφρούρησή του.

«Αίτημα για τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας κατοίκων και επισκεπτών του Δήμου και την προστασία των περιουσιών τους, που έρχεται σε συνέχεια σειράς ενεργειών της Διοίκησης Θερμαϊκού, με πιο πρόσφατη την έκκληση για κατεδάφιση των ετοιμόρροπων και επικίνδυνων κτηρίων που βρίσκονταν εντός του χώρου, στην οποία το ΤΑΙΠΕΔ ανταποκρίθηκε θετικά προχωρώντας στις απαραίτητες επεμβάσεις», αναφέρει ο δήμος.