Skip to main content

Φωτιά σε οικισμό στην Κεφαλονιά- Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και καταλύματα

Οι φλόγες καίνε αγροτοδασική έκταση χωρίς να απειλούν κατοικίες, ωστόσο οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν σε προληπτικές εκκενώσεις.

Φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Λουρδάτα Κεφαλονιάς, πολύ κοντά στον οικισμό, με αποτέλεσμα κάτοικοι και επισκέπτες να βγουν από σπίτια και ξενοδοχεία ταραγμένοι.

Αν και σύμφωνα με την πυροσβεστική οι φλόγες καίνε αγροτοδασική έκταση χωρίς να απειλούν κατοικίες, ο δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι «εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα και τους πήγαμε όλους στην παραλία όπου με λεωφορεία ήμασταν έτοιμοι να τους πάμε σε πιο ασφαλή περιοχή».

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάτο η φωτιά πηγαίνει καλύτερα μετά τις ρίψεις νερού από τα ενάερια μέσα που βρέθηκαν στην περιοχή με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ λίγο πριν από τις 9, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και οχήματα ΟΤΑ και Περιφέρεια.

Φωτογραφίες: kefaloniapress.gr