Skip to main content

Φωτιά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης: 11 άτομα σε τρία νοσοκομεία, ανάμεσά τους και 4χρονος

Τα δύο άτομα που διασωληνώθηκαν διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου - Πρόκειται για άνδρες 20 και 35 ετών αντίστοιχα

Συνολικά έντεκα άτομα έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης μετά τη φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο κτήριο πίσω από το κτήριο του ΒΕΘ και του ΕΕΘ, στην Αριστοτέλους, στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, έξι εξ αυτών έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου: οι τέσσερις με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα και οι δύο διασωληνωμένοι. Άλλα τρία άτομα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος με ελαφρά, επίσης, αναπνευστικά προβλήματα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο μεταφέρθηκαν και δύο αγοράκια, ηλικίας 4 και 12 ετών, με ήπια αναπνευστική δυσχέρεια. Στον 12χρονο χορηγήθηκε και οξυγόνο, ωστόσο η κατάσταση της υγείας και των δύο δεν εμπνέει ανησυχία.

Οι δύο διασωληνωμένοι είναι άνδρες 27 και 55 ετών αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 44 άτομα απεγκλωβίστηκαν μόνα ή με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τα διπλανά κτήρια, 30 εκ των οποίων μαθητές που βρίσκονταν σε φροντιστήριο.