Skip to main content

Φωτιά στη Σταμάτα: Συνελήφθη ένας μελισσοκόμος για εμπρησμό εξ αμελείας

Ο 63χρονος μελισσοκόμος αποδέχεται ότι τα μελίσσια του βρίσκονται σε αυτό το σημείο, αρνείται ωστόσο την υπαιτιότητά του.

Συνελήφθη τελικά ο 63χρονος αλβανικής καταγωγής μελισσοκόμος για τη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στη Σταμάτα.

Ανακριτικοί υπάλληλοι του τμήματος διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής σχημάτισαν εις βάρος του δικογραφία για εμπρησμό εξ αμελείας.

Σύμφωνα με το kathimerini.gr, ο ίδιος αποδέχεται ότι τα μελίσσια του βρίσκονται σε αυτό το σημείο, αρνείται ωστόσο την υπαιτιότητά του ως προς την πρόκληση της πυρκαγιάς.

Ο μελισσοκόμος αναμένεται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, να οδηγηθεί στον εισαγγελέα την Τετάρτη για εμπρησμό εξ αμελείας.

Οι αρχές αποδίδουν σε εμπρησμό την πυρκαγιά που ξεκίνησε σε σημείο κοντά στο νεκροταφείο της Σταμάτας και επεκτάθηκε γρήγορα στη Ροδόπολη και τον Διόνυσο.

Προηγουμένως είχε γίνει γνωστό ότι αναζητείτο ένας μελισσοκόμος ως ο υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος, καθώς εκτιμάται ότι η φωτιά ξεκίνησε από μελίσσια. Εντοπίστηκαν μάλιστα στο σημείο καπνιστήρια και άλλα σύνεργα.

Νωρίτερα, ελεύθεροι αφέθηκαν τέσσερις μελισσοκόμοι που είχαν προσαχθεί, καθώς δεν είχαν καμία σχέση με τη φωτιά.