Skip to main content

Φωτιά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης: Πώς είναι η κατάσταση των δύο ανδρών που διασωληνώθηκαν

Οι δύο διασωληνώθηκαν μέσα στα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς είχαν εισπνεύσει πολύ καπνό και είχαν έντονη δύσπνοια, χωρίς να φέρουν εγκαύματα

Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύονται οι δύο άνδρες, ηλικίας 27 και 55 ετών, που διεκομίσθησαν διασηλωμένοι στο νοσοκομείο Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη, μετά από τη φωτιά που ξέσπασε σε κτήριο επί της οδού Εγνατία, δίπλα στην Αριστοτέλους και πίσω από το κτήριο όπου στεγάζονται τα επιμελητήρια ΕΕΘ και ΒΕΘ.

Διαβάστε επίσης - Φωτιά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης: Απεγκλωβισμός 44 ατόμων-Δύο νεαροί διασωληνώθηκαν (vid)

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές που μίλησαν στη Voria.gr, οι δύο άνδρες διασωληνώθηκαν ήδη μέσα στα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς είχαν εισπνεύσει πολύ καπνό και είχαν έντονη δύσπνοια, χωρίς να φέρουν εγκαύματα από τις φλόγες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των θεραπόντων ιατρών, η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει μεγάλη ανησυχία σε αυτό το στάδιο. Οι άνδρες μεταφέρθηκαν στην Α' ΜΕΘ αλλά και στη ΜΕΘ της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου.

Διαβάστε σχετικά - Φωτιά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης: 11 άτομα σε τρία νοσοκομεία, ανάμεσά τους και 4χρονος

Υπενθυμίζεται πως ακόμα εννέα άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Συγκεκριμένα, τέσσερις με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάο, άλλα τρία άτομα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος με ελαφρά, επίσης, αναπνευστικά προβλήματα και δύο παιδιά, ηλικίας 4 και 12 ετών αντίστοιχα, διακομίσθηκαν στο Ιπποκράτειο.