Skip to main content

Φωτιά στη Θεσσαλονίκη: Πώς συνέδραμε το ΕΚΑΒ - Πρώτες βοήθειες σε 15 απεγκλωβισμένους

Δόθηκαν πρώτες βοήθειες (λήψη ζωτικών, χορήγηση οξυγόνου και κλινική εξέταση) συνολικά σε 15 άτομα τα οποία απεγκλωβίστηκαν από το φλεγόμενο κτήριο.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΕΚΑΒ στη σημερινή φωτιά που ξέσπασε τις μεσηβρινές ώρες σε κτήριο της Εγνατίας και οι καπνοί της κατέκλυσαν τα κτήρια των Επιμελητηρίων επί της Αριστοτέλους.

Διαβάστε επίσης - Φωτιά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης: Πώς είναι η κατάσταση των δύο ανδρών που διασωληνώθηκαν

Όπως αναφέρουν σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δόθηκαν πρώτες βοήθειες (λήψη ζωτικών, χορήγηση οξυγόνου και κλινική εξέταση) συνολικά σε 15 άτομα τα οποία απεγκλωβίστηκαν από το φλεγόμενο κτήριο.

Στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία της πόλης, Παπανικολάου, Άγιος Δημήτριος και Ιπποκράτειο, διακομίσθηκαν τελικά 11 άτομα με ήπια αναπνευστικά προβλήματα, τάση για εμετό και ζάλη, προκαλούμενα από εισπνοή καπνού, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικα παιδιά, 12 και 4 ετών.

Στο σημείο επιχείρησαν πέντε συμβατικά ασθενοφόρα, με 10 Διασώστες, μία κινητή ιατρική μονάδα με ιατρό και ένα όχημα μικρού όγκου ταχείας απόκρισης Α30 με έναν διασώστη.

Σημειωνεται πως στο νοσοκομείο Παπανικολάου διακομίσθηκαν επίσης και δύο διασωληνωμένοι άνδρες, με εισπνευστικό έγκαυμα και συμπτώματα αρχόμενης δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα (ζάλη, δύσπνοια, δυσφορία και διέγερση).