Skip to main content

Φωτιά στην Ξάνθη: Κάηκε ολοσχερώς η καπναποθήκη - Φθορές και σε αυτοκίνητα (φωτο+vid)

Η πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα σε παλιά καπναποθήκη κοντά στα ΚΤΕΛ της Ξάνθης - Προκλήθηκαν φθορές σε αυτοκίνητα και κάηκαν τέντες οικοδομών.

Πανικός επικράτησε σήμερα το πρωί στο κέντρο της Ξάνθης για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε – κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες – σε παλιά καπναποθήκη κοντά στα ΚΤΕΛ της πόλης.

Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα με αποτέλεσμα ένα πυκνό μαύρο σύννεφο καπνού να σκεπάσει την περιοχή, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους της πόλης μιας και ήταν ορατό από μακριά.



Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και μεγάλη, ενώ στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετείχαν και εθελοντές κάτοικοι της περιοχής.



Οι φλόγες δεν περιορίστηκαν ωστόσο μόνο στην παλιά καπναποθήκη, αλλά επεκτάθηκαν, προκαλώντας φθορές σε αυτοκίνητα που βρίσκονταν στην περιοχή ενώ κάηκαν τέντες οικοδομών που βρίσκονται κοντά στην περιοχή των καπναποθηκών.



Η φωτιά μάλιστα «μαύρισε» τοίχο οικοδομής, ωστόσο η έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστών απέτρεψε τα χειρότερα.

Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής έχει αναλάβει να διαλευκάνει πλήρως την υπόθεση, συνεπικουρούμενο από την Αστυνομία. Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο μετά από αρκετή ώρα.