Skip to main content

Αθήνα - Φωτιά στον Κολωνό: Διασωληνωμένος ο 5χρονος - Συνελήφθη ο πατέρας του

Προληπτικά διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του 5χρονου που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το φλεγόμενο διαμέρισμα

Διασωληνωμένο και σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Αττικόν» νοσηλεύεται το 5χρονο αγόρι που ανασύρθηκε το βράδυ της Κυριακής (27/11) χωρίς τις αισθήσεις του από φλεγόμενο διαμέρισμα στον Κολωνό.

Από το διαμέρισμα πρόλαβαν να βγουν τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του 7 και 12 ετών, τα οποία διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο και δεν διατρέχουν κάποιο κίνδυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένει αδιευκρίνιστο αν τελικά ο πατέρας των παιδιών βρισκόταν στο διαμέρισμα την ώρα της πυρκαγιάς, καθώς ο ίδιος φέρεται να ήταν σε κατάσταση μέθης και έδωσε συγκεχυμένες πληροφορίες όταν προσήχθη για κατάθεση το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πατέρας του 5χρονου που είχε κληθεί για κατάθεση συνελήφθη από τους αστυνομικούς για παραμέληση ανηλίκου. Ο πατέρας του παιδιού υποστήριξε ότι βρισκόταν εντός του διαμερίσματος και επιχείρησε να σβήσει τη φωτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το iefimerida.gr, φέρεται να ήταν σε κατάσταση μέθης.

Αδιευκρίνιστη παραμένει επίσης και η αιτία της πυρκαγιάς: σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, φέρεται να ξεκίνησε από μαγειρικό σκεύος στην κουζίνα. Ωστόσο, ο πατέρας κατέθεσε χτες ότι μπορεί να ξεκίνησε από έναν αναπτήρα με τον οποίο έπαιζε στον καναπέ του σπιτιού το ένα από τα μεγαλύτερα αδέρφια του 5χρονου αγοριού.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 10 το βράδυ της Κυριακής όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε διαμέρισμα 2ου ορόφου επί της οδού Αλκυόνης στον Κολωνό, όπου διαμένει η οικογένεια με τα τρία ανήλικα παιδιά της, ηλικίας 5, 7 και 12 ετών.

Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία έσπευσε και έσβησε τη φωτιά με 15 πυροσβέστες και 5 οχήματα.

Για τον 5χρονο που απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, σημειώνεται ότι ένας από τους γείτονες έσπευσε πρώτος να τον βοηθήσει, κάνοντάς του μαλάξεις μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και να το μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Τα άλλα δυο ανήλικα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας των αναθυμιάσεων.

Η προανάκριση για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη.