Skip to main content

Φωτίου: Στο προσφυγικό η κυβέρνηση άφησε πολύ χρόνο να χαθεί

Αναφερόμενη στη χθεσινή ομιλία του Αλ. Τσίπρα, σημείωσε πως ο πρόεδρος του κόμματος «σηματοδότησε την αρχή του ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής».

Κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό άσκησε η τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου.

«Στο προσφυγικό η κυβέρνηση της Ν.Δ. άφησε πολύ χρόνο να χαθεί. Καταργώντας το έμπειρο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σταμάτησε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τις διαδικασίες μετεγκατάστασης σε ξενοδοχεία και το πρόγραμμα επιδότησης στέγασης σε διαμερίσματα. Την καλούμε να τα ξαναξεκινήσει» ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, «η Ν.Δ. εισπράττει τα αποτελέσματα της διγλωσσίας της που απηχεί τα δύο κομμάτια της το ακροδεξιό και το φιλελεύθερο: Από τη μια το προσφυγικό είναι αποτέλεσμα της γεωστρατηγικής κατάστασης, και από την άλλη αποτελεί εισβολή από εξωτερικό εχθρό».

Σημείωσε παράλληλα πως από τα ίδια τα γεγονότα στο προσφυγικό και τις παραβιάσεις στο Αιγαίο η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «φαίνεται ότι δεν πήγε καλά».

Αναφερόμενη στη χθεσινή ομιλία του Αλ. Τσίπρα, σημείωσε πως ο πρόεδρος του κόμματος «σηματοδότησε την αρχή του ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής».

«Ζητάμε από τον λαό να πάρει τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια του, να αντισταθούμε στην πολιτική της Ν.Δ. για κατεδάφιση των κατακτήσεών μας, να διευρύνουμε τους αγώνες μας και να επεξεργαστούμε μαζί ένα πρόγραμμα εναλλακτικής διακυβέρνησης που θα παίρνει υπόψη του τα σωστά και τα λάθη που κάναμε στα 4,5 χρόνια κυβέρνησής μας» ανέφερε, ενώ κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι «επιμελώς αποκρύπτουν τη μείζονα αυτή είδηση».