Skip to main content

Φωταγώγησαν τον Λευκό Πύργο με μήνυμα κατά της Χρυσής Αυγής (vid)

Δράσεις στη Θεσσαλονίκη από αντιφασίστες-στριες και μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας ενόψει της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Με το μήνυμα «Δεν είναι αθώοι - Οι ναζί στη φυλακή» φωταγωγήθηκε απόψε ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των πανελλαδικών δράσεων της ομώνυμης καμπάνιας ενόψει της απόφασης για την πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής στις 7 Οκτωβρίου 2020.

Αντιφασίστες και αντιφασίστριες καθώς και μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης φώτισαν το σύμβολο της πόλης ζητώντας με αυτό τον τρόπο την απόλυτη καταδίκη σύσσωμης της Χρυσής Αυγής.

Η δράση συνοδεύθηκε από ηχητικό μήνυμα που μεταξύ άλλων έλεγε: «Δεν είναι αθώοι. Η ιστορία της πόλης μας απόψε μιλάει. Η πόλη που είδε τα ναζιστικά στρατεύματα να εξοντώνουν την εβραϊκή κοινότητα, που είδε τον Χορτιάτη να καίγεται από τους Γερμανούς και Έλληνες συνεργάτες τους, η πόλη που αντιστάθηκε στον φασισμό και απελευθερώθηκε από τον ΕΛΑΣ, η πόλη μας φωνάζει».



Οι διοργανωτές πραγματοποίησαν τη δράση τόσο στο ξενοδοχείο Ολύμπιον όσο και στον Πύργο Τριγωνίου. Παρόμοιες δράσεις, με ανάρτηση πανό, γκράφιτι και αυτοκόλλητα που φέρουν το ίδιο μήνυμα γίνονται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.



Να σημειωθεί πως για την ημέρα της απόφασης έχουν απευθύνει καλέσματα συγκέντρωσης έξω από το Εφετείο Αθηνών από εργατικά σωματεία και συνδικάτα μέχρι κοινωνικές οργανώσεις και αθλητικοί σύνδεσμοι, ενώ κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και σε άλλες περιοχές.