Skip to main content

Άρωμα Silicon Valley στη Θεσσαλονίκη: Φωτογραφίες μέσα από το εντυπωσιακό hub της Pfizer

Άρωμα... Silicon Valley στο hub της Pfizer - Οι εγκαταστάσεις θα λειτουργήσουν ως πρότυπο για τις αντίστοιχες σε Μαδρίτη, Παρίσι και Νέα Υόρκη

Μία γεύση από... Silicon Valley δίνουν οι εντυπωσιακές νέες εγκαταστάσεις της εμβληματικής επένδυσης της Pfizer στην ανατολική Θεσσαλονίκη, που εγκαινιάστηκαν σήμερα με... ψηφιακό τρόπο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Θεσσαλονικιό CEO του φαρμακευτικού κολοσσού, Άλμπερτ Μπουρλά. Ο νέος κόμβος, που φιλοξενείται στο κτηριακό συγκρότημα East Plaza, θα στεγάσει το παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (Center for Digital Innovation  - CDI) και το παγκόσμιο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer.

Οι εγκαταστάσεις της φαρμακοβιομηχανίας έχουν έκταση άνω των 9.000 τ.μ. και, σε πλήρη ανάπτυξη, θα φιλοξενήσουν περίπου 700 εργαζόμενους (σήμερα πάνω από 500), ενώ θα λειτουργήσουν ως πρότυπο για τις αντίστοιχες σε Μαδρίτη, Παρίσι και Νέα Υόρκη.

Όπως μπορείτε να διακρίνετε στις εικόνες που ακολουθούν, πέρα από τις συνήθεις γραφειακές, αλλά υπερσύγχρονες, εγκαταστάσεις, υπάρχουν εντυπωσιακές αίθουσες συσκέψεων με τοιχογραφίες (murals του μαθηματικού και φιλοσόφου Τζορτζ Μπουλ και της Μαρίας Κιουρί, φυσικού και χημικού), αμφιθεατρικά σημεία χαλάρωσης με πουφ, σαλόνια με καναπέδες, αλλά και τεράστιες οθόνες.



Οι περισσότεροι επιστήμονες του κέντρου εργάζονται σε μικρά τμήματα που αποτελούν μέρος μεγαλύτερων ερευνητικών προγραμμάτων τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή από την Pfizer σε ολόκληρο τον κόσμο. Με βάση την πορεία στελέχωσης μέχρι σήμερα, οι θέσεις υψηλής εξειδίκευσης της Pfizer στη Θεσσαλονίκη προσελκύουν ταλαντούχους αποφοίτους και επαγγελματίες τόσο από τη χώρα μας όσο και από το εξωτερικό, καθώς ήδη περισσότεροι από 70 Έλληνες επέστρεψαν από το εξωτερικό για να εργαστούν στην πατρίδα τους, οι περισσότεροι από τους οποίους με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη.

Ο ρόλος του hub
 
Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (Center for Digital Innovation – CDI) αναπτύσσει καινοτόμες ψηφιακές και τεχνολογικές λύσεις που προάγουν την ανακάλυψη καινοτόμων φαρμάκων και εμβολίων για τους ασθενείς. Παράλληλα προτεραιότητα του Κέντρου αποτελεί η σύναψη ισχυρών συνεργασιών με ταλέντα της ακαδημαϊκής Ελληνικής κοινότητας και τοπικών φορέων του οικοσυστήματος καινοτομίας.
 
Το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών αποτελεί μια κεντρική παγκόσμια πλατφόρμα εδραιωμένη σε όλoν τον παγκόσμιο οργανισμό της Pfizer, εξυπηρετώντας ένα εύρος υπηρεσιών όπως: Oικονομικές Υπηρεσίες, Υπηρεσίες Εταιρικού Μετασχηματισμού, Ανθρώπινου Δυναμικού και Υπηρεσίες Προμηθειών.

Δείτε τις εντυπωσικές φωτογραφίες: