Skip to main content

Φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό - Ποιοι είναι οι αμετακίνητοι

Ποιοι υπουργοί θεωρούνται αμετακίνητοι ενόψει του επικείμενου ανασχηματισμού - Ποιες είναι οι πιθανές ημερομηνίες των αλλαγών.

Με την επιστροφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ, αρχίζει ουσιαστικά και η αντίστροφή μέτρηση για τον ανασχηματισμό, χωρίς ωστόσο να είναι απολύτως σαφές ο χρόνος κατά τον οποίο θα πραγματοποιηθούν οι αλλαγές.

Αύριο Τρίτη, είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αλλά την Τετάρτη ο πρωθυπουργός έχει επίσημο ταξίδι στη Σλοβενία, ενώ την Παρασκευή θα βρεθεί στη Μασσαλία. Με δεδομένο το πρόγραμμα αυτό, κυκλοφορούν ήδη πληροφορίες, ότι ο ανασχηματισμός θα προετοιμαστεί μεν αυτή την εβδομάδα, αλλά θα γίνει την επόμενη, όπως αναφέρει το protothema.gr

Ουδείς ωστόσο μπορεί να αποκλείσει αιφνιδιαστική κίνηση ανά πάσα στιγμή, καθώς η φημολογία παίρνει και δίνει και σύσσωμη η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είναι σε αναμονή, με την ονοματολογία να έχει αρχίσει να επικρατεί στις συζητήσεις.

Σε κάθε περίπτωση οι αλλαγές θα γίνουν πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, προκειμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης να σηματοδοτήσει από τη βήμα της, την έναρξη ενός νέου πολιτικού κύκλου για την κυβέρνηση. Ο ίδιος άλλωστε, σύμφωνα με το protothema.gr, είπε σε συνεργάτες του την περασμένη εβδομάδα «έχω αντιληφθεί πλήρως τις όποιες δυσλειτουργίες της κυβέρνησης και σκοπεύω να τις διορθώσω. Δεν με ενδιαφέρουν τα πρόσωπα, αλλά οι δομές».

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, από τους 20 υπουργούς, μετά την πρόσφατη αναβάθμιση του κ. Σκέρτσου, αμετακίνητοι θεωρούνται, σύμφωνα με πηγές, ο Αδωνις Γεωργιάδης στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο Νίκος Δένδιας στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Κώστας Καραμανλής στο υπουργείο Υποδομών, ο Κώστας Σκρέκας στο υπουργείο Ενέργειας, ο Κωστής Χατζηδάκης στο υπουργείο Εργασίας και ο Σπήλιος Λιβανός στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Στο ίδιο γκρουπ τοποθετείται και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς εκτιμάται ότι δεν θα αλλάξει η ηγεσία του οικονομικού επιτελείου, όπως και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.