Skip to main content

Φουντώνουν τα σενάρια για παραίτηση του Νταβούτογλου

Οι δύο άνδρες θα έχουν συνάντηση στις 18.00 το απόγευμα, με φόντο τις φήμες, οι οποίες δεν αποκλείεται να οδηγήσουν στην παραίτηση του πρωθυπουργού

Έντονη είναι η φημολογία η οποία έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία για ρήξη στις σχέσεις μεταξύ του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου.

Οι δύο άνδρες θα έχουν συνάντηση στις 18.00 το απόγευμα, με φόντο τις φήμες, οι οποίες δεν αποκλείεται να οδηγήσουν στην παραίτηση του Τούρκου πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με το in.gr η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για αύριο, Πέμπτη, ωστόσο μεταφέρθηκε μία ημέρα νωρίτερα στη σκιά των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων, με έμπειρους πολιτικούς αναλυτές να εκτιμούν ότι από αυτήν κρίνεται το πολιτικό μέλλον του κ. Νταβούτογλου.

Λίγο πριν από τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας είχε ξεκαθαρίσει στη Hurriyet ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν από την παραίτηση.

Επιπλέον, ο κ. Νταβούτογλου σε δημόσιες δηλώσεις του χτες είχε ξεκαθαρίσει πως δεν είναι προσκολλημένος σε αξιώματα, θα μπορούσε να παραιτηθεί από οποιαδήποτε θέση όσο υψηλά κι αν βρίσκεται αυτή, προκειμένου να εξυπηρετήσει τον «δίκαιο αγώνα» του κόμματός του και να μην απογοητεύσει τους συναγωνιστές του.

Τα προβλήματα για τον Νταβούτογλου πύκνωσαν κατά την πρόσφατη  σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), στις 29 Απριλίου, όταν ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος αναγκάστηκε να παραχωρήσει το δικαίωμα να ορίζει τους προέδρους των τοπικών οργανώσεων.