Skip to main content

Φραγκοπούλου για σφραγίδες: Να διασφαλιστεί το αδιάβλητο των εκλογών

Η υποψήφια δήμαρχος Παύλου Μελά, Σίσσυ Φραγκοπούλου, υπέβαλε χθες μήνυση για την απώλεια 83 σφραγίδων δικαστικών αντιπροσώπων

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την απώλεια 83 σφραγίδων δικαστικών αντιπροσώπων στον Δήμο Παύλου Μελά λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες υπέβαλε χθες το βράδυ στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης η υποψήφια Δήμαρχος Σίσσυ Φραγκοπούλου επικεφαλής του συνδυασμού Πόλη Μπροστά. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από υπαλλήλους του Δήμου Παύλου Μελά, η απώλεια των 83 σφραγίδων από τους σάκους με το εκλογικό υλικό έγινε αντιληπτή την Παρασκευή 24 Μαΐου, ενώ χθες Σάββατο 25 Μαΐου έγινε η αντικατάστασή τους. Ωστόσο, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ουδέποτε ενημερώθηκαν από τον Δήμο για το σοβαρό αυτό περιστατικό οι συνδυασμοί, οι οποίοι είναι υποψήφιοι στις εκλογές.

«Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι και προβληματισμένοι τόσο για τις συνθήκες υπό τις οποίες χάθηκαν οι 83 σφραγίδες όσο και για το ενδεχόμενο να είναι τρωτή και διαβλητή η εκλογική διαδικασία. Επιπλέον, προκαλούνται εύλογα ερωτήματα για τους λόγους για τους οποίους δεν ενημερωθήκαμε ποτέ από τη διοίκηση του Δήμου για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό. Το μόνο βέβαιο σε όλη αυτή την υπόθεση με τις πολλές σκιές είναι ότι η διοίκηση του κ.Δεμουρτζίδη απέδειξε και πάλι, δυστυχώς αυτή τη φορά στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, την ανικανότητα να διαχειριστεί και να πράξει τα αυτονόητα για την ομαλή διεξαγωγή και το αδιάβλητο των εκλογών στον Δήμο Παύλου Μελά», υπογράμμισε η Σίσσυ Φραγκοπούλου.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτό που προέχει σήμερα είναι η ανάγκη να θωρακιστεί περαιτέρω η εκλογική διαδικασία στον Δήμο Παύλο Μελά. «Ζητάμε από όλους τους υπεύθυνους να ληφθούν επιπλέον μέτρα για να διασφαλιστεί ότι η σημερινή εκλογική διαδικασία δεν θα είναι τρωτή και διαβλητή. Από την επομένη των εκλογών, δεσμευόμαστε ότι θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για τη διαλεύκανση της υπόθεσης της απώλειας των σφραγίδων και της απόδοσης ευθυνών. Δεδομένου ότι οι σφραγίδες είναι κοινές σε όλη τη χώρα είναι ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά όλη την επικράτεια, καθώς είναι άγνωστο πού έχουν καταλήξει οι σφραγίδες και για ποιους σκοπούς μπορούν να χρησιμοποιηθούν», καταλήγει η κυρία Φραγκοπούλου.