Skip to main content

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Βίαζε την ανήλικη ανηψιά του και την φωτογράφιζε σε άσεμνες πόζες

Το κοριτσάκι έζησε τον εφιάλτη στα χέρια του θείου της από το 2014 έως το 2016 - Κάθειρξη 18 ετών και χρηματική ποινή 100.000 στον 63χρονο

Κάθειρξη 18 ετών και χρηματική ποινή 100.000 επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε έναν 63χρονο που βίαζε την ανήλικη ανηψιά του και μάλιστα μαγνητοσκοπούσε τις αρρωστημένες πράξεις του, βάζοντας το μικρό κορίτσι να ντύνεται άσεμνα για το πολύ νεαρό της ηλικίας της και να ποζάρει τολμηρά.

Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 24 ετών. Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό ωστόσο μια από τις πράξεις που του αποδίδεται, αφορά πλέον πλημμέλημα. Το κοριτσάκι έζησε τον εφιάλτη στα χέρια του θείου της από το 2014 έως το 2016, από όταν ήταν μόλις 8 ετών! Πρόκειται για τον άνδρα της αδερφής του πατέρα της, με τις δύο οικογένειες να είναι πολύ κοντά πριν αποκαλυφθεί η υπόθεση.

Όσα ακούστηκαν στην ακροαματική διαδικασία σοκάρουν. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 63χρονος εκμεταλλευόμενος την απουσία των γονιών της ανήλικης καθώς και την εμπιστοσύνη που του είχαν λόγω συγγενικών και φιλικών δεσμών βίαζε επανειλημμένως το παιδί το 2016, χρησιμοποιώντας μάλιστα και ερωτικά βοηθήματα. Παράλληλα, από το 2014 έως το 2015 παρήγαγε πορνογραφικό υλικό με πρωταγωνίστρια το μόλις οκτώ ετών κοριτσάκι, βάζοντάς την να φορά προκλητικά εσώρουχα και να ποζάρει σε άσεμνες πόζες. Σύμφωνα με όσα είχε περιγράψει η ανήλικη, ο κατηγορούμενος που φέρεται να είχε σεξουαλικές επαφές με τη μητέρα της, τής έδειχνε πορνογραφικό υλικό τόσο με την ίδια την μητέρα άλλα και υλικό που έβρισκε στο διαδίκτυο.

Ο κατηγορούμενος είχε βρεθεί στο εδώλιο ξανά για ασέλγεια σε ανήλικη. Τότε μάλιστα οι συγγενείς του και γονείς της ανήλικης είχαν παραστεί στο μάρτυρες υπεράσπισης στο δικαστήριο! Η σοκαριστική υπόθεση είδε το φως της υπόθεσης το 2017 και έκτοτε ο κατηγορούμενος είναι στη φυλακή. Στο πλαίσιο έρευνας για εκείνη την υπόθεση που έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του 169 αρχεία πορνογραφίας με την ανήλικη. Εκτός από το σπίτι του, που βρισκόταν στην ίδια πολυκατοικία με αυτό της ανήλικης, φέρεται να την οδηγούσε στη δουλειά του στη Σίνδο καθώς και στο εξοχικό στην Καλλικράτεια προκειμένου να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες του ορέξεις. Μάλιστα ο ίδιος είχε αντισταθεί έντονα όταν αστυνομικοί είχαν μεταβεί για έλεγχο στον χώρο εργασίας του.

Σημειώνεται ότι ο 63χρονος έχει παιδί στην ηλικία της ανήλικης, γεννημένο δηλαδή το 2006.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου, βιασμό παραγωγή παιδικής πορνογραφίας καθώς για το πλημμέλημα της παράνομης αποτύπωσης σε δημόσιο φορέα, καθώς προέκυψε ότι κατέγραφε τους συναδέλφους τους στη δουλειά μέσω στυλό.

"Τον εμπιστευόμασταν τυφλά"

Στην κατάθεσή του ο πατέρας της ανήλικης και κουνιάδος του κατηγορούμενου σημείωσε ότι η ανήλικη δεν τους είχε πει ποτέ τίποτα γιατί ντρεπόταν και ισχυρίστηκε ότι ο 63χρονος απειλούσε την κόρη του οτι θα κάνει τα ίδια και στην αδερφή της.

"Μας έγραψε ένα γράμμα όπου έλεγε όλα αυτά που πέρασε. Τον εμπιστευόμουν τυφλά, τα παιδιά μας έπαιζαν όλη μέρα. Δεν μας έλεγε τίποτα γιατί φοβόταν", είπε ο πατέρας.

"Αν δεν τα έκανα αυτά δεν θα ήμουν στη φυλακή"

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος δεν αρνήθηκε τις αρρωστημένες πράξεις του, δηλώνοντας ωστόσο με θράσος πως "δεν υπήρξε ούτε εξαναγκασμός ούτε βία".

"Δεν φταίει το παιδί σε τίποτα, αλίμονο, εγώ φταίω. Καταστράφηκα, μπήκα στη φυλακή", είπε και ρωτήθηκε από την έδρα τι πιστεύει γι' αυτό. "Αν δεν τα έκανα αυτά δεν θα ήμουν στη φυλακή", είπε.

Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Την ενοχή του κατηγορούμενου πρότεινε ο εισαγγελέας, χαρακτηρίζοντας τραγικό πρόσωπο της υπόθεσης την ανήλικη.

"Έχω 30 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας και τέτοια υπόθεση δεν έχω ξαναδεί. Μου προκαλούν ανθρώπινη θλίψη και οργή όσα εκτυλίσσονται στην ακροαματική διαδικασία και όσα διάβασα στη δικογραφία", είπε ο εισαγγελέας.

"Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της και ήταν ο εύκολος στόχος της οικογένειας. Την προκάλεσε και τη μύησε στο πώς γίνεται η σεξουαλική πράξη. Ακόμα και ότι επέλεξε την πάρα φύσιν σεξουαλική επαφή δηλώνει δόλο για να μην αποκαλυφθεί η πράξη του", πρόσθεσε.

"Στο γράμμα της ζωγράφισε τον εαυτό της με τρεις φατσούλες, μια λυπημένη, μια ανακουφισμένη και μια χαρούμενη. Καταστράφηκε η παιδική της αθωότητα, αποκαθηλώθηκε μια για πάντα η έννοια της οικογένειας", είπε και πρότεινε την ενοχή του, πρόταση που έκανε δεκτή η έδρα χωρίς μάλιστα να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Έτσι επιστρέφει στη φυλακή.