Skip to main content

Frontex: 9.300 μετανάστες έφθασαν στην Ελλάδα τον Αύγουστο

Μέσα σε ένα 8μηνο αφίχθησαν στην αν. Μεσόγειο 38.300 πρόσφυγες και μετανάστες, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλάκης.

Αυξημένος κατά 9% είναι ο αριθμός των αφίξεων μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη τον Αύγουστο του 2019, σε σχέση με τον Ιούλιο, «λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου» όπως γνωστοποίησε στην ιστοσελίδα της η Frontex.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλάκης, ο συνολικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων με προορισμό την ΕΕ τον Αύγουστο ανήλθε στους 12.900, εκ των οποίων οι 9.300 πέρασαν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (δηλαδή 3 στους 4 έφτασαν στην Ελλάδα).

Την ίδια ώρα, σε επίπεδο 8μηνου η αύξηση για τις αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στην ανατολική Μεσόγειο ήταν της τάξης του 10% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 38.300 άτομα.

Τέλος, σχετικά με τις χώρες προέλευσης των συγκεκριμένων ατόμων, ο οργανισμός σημειώνει ότι 2 στους 5 ήταν από το Αφγανιστάν.