Skip to main content

ΦΣΘ: Εννέα κιβώτια φαρμακευτικού υλικού για τους πληγέντες στη Βηρυτό

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα φαρμακοποιοί συγκέντρωσαν εννέα κιβώτια με φαρμακευτικό υλικό για τους πληγέντες των φονικών εκρήξεων στη Βηρυτό.

Κοντά στον συνάνθρωπο βρέθηκαν για ακόμη μία φορά οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης, της Δράμας και άλλων περιοχών της Βόρειας Ελλάδας.

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα συγκέντρωσαν εννέα κιβώτια με φαρμακευτικό υλικό για τους πληγέντες των φονικών εκρήξεων στη Βηρυτό. Τα κιβώτια παραδόθηκαν στα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης κι από κει θα αποσταλούν στον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου.

Από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης είχε αποστείλει επιστολή στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, γνωστοποιώντας ότι βρίσκεται στη διάθεσή του για να συμβάλει με κάθε πρόσφορο τρόπο σε μια ενδεχόμενη αποστολή βοήθειας. Η απάντηση ήταν θετική και η συγκέντρωση του φαρμακευτικού υλικού έγινε πράξη.

Την παράδοση των φαρμάκων έκανε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Ιωάννης Ζαχαράκης και την παραλαβή η Διευθύντρια του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης Δέσποινα Φιλιπιδάκη.

Είχε προηγηθεί ακόμη μία, πολύ μεγαλύτερη, αποστολή φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς. Τα υλικά είχαν παραδοθεί στην Πρεσβεία του Λιβάνου ώστε να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες των πληγέντων.

«Η ανταπόκριση των συναδέλφων ήταν άμεση και συγκινητική. Στόχος μας είναι να συνδράμουμε με όποιο τρόπο μπορούμε για να στηρίξουμε  τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από την ανείπωτη τραγωδία», δηλώνει ο Πρόεδρος του ΦΣΘ Διονύσιος Ευγενίδης.