Skip to main content

Γ. Γεννηματάς: Με απόλυση απειλούνται οι εργαζόμενες με τα πλαστά πιστοποιητικά

Το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου που εξέτασε το πόρισμα της ΕΔΕ παρέπεμψε την υπόθεση στο πειθαρχικό της 3ης ΥΠΕ και στον εισαγγελέα

Στο πειθαρχικό της 3ης ΥΠΕ, όπου θα εξεταστεί το ενδεχόμενο απόλυσής τους, παραπέμπεται η υπόθεση των τεσσάρων εργαζομένων στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, οι οποίες προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, προκειμένου να αποφύγουν την αναστολή εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου που εξέτασε σήμερα το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης, έκρινε ότι λόγω της σοβαρότητάς της η υπόθεση που θεωρείται ότι αφορά το δημόσιο συμφέρον, υπερβαίνει τις αρμοδιότητές του και πρέπει να εξεταστεί σε ανώτερο όργανο.

Οι τρεις νοσηλεύτριες και μία διοικητική υπάλληλος, οι οποίες δεν κλήθηκαν καν σε απολογία, θα βρεθούν αντιμέτωπες με τη μέγιστη ποινή που προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, δηλαδή την οριστική απόλυση, καθώς κατηγορούνται μεταξύ άλλων για απιστία στην υπηρεσία. Η ποινή αυτή δεν θα μπορούσε να την επιβληθεί από το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου, η οποία ως αυστηρότερη διοικητική πράξη θα μπορούσε να θέσει τις τέσσερις εργαζόμενες σε τρίμηνη δυνητική αργία. Αυτό, όμως, κρίθηκε ότι αφενός δεν είναι επαρκές, αφετέρου δεν είχε κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα, δεδομένου ότι έχουν ήδη τεθεί σε αναστολή εργασίας.

Παράλληλα, ο φάκελος με το πόρισμα της ΕΔΕ έχει ήδη αποσταλεί στον εισαγγελέα, προκειμένου να ασκηθούν ενδεχομένως και ποινικές διώξεις σε βάρος των εργαζομένων.