Skip to main content

Γαϊτάνης: Η ελληνογαλλική συμφωνία είναι εξαιρετική

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημείωσε ότι παρέχεται ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης σε μια από τις δύο χώρες

Για μια εξαιρετική συμφωνία συνεργασίας μίλησε ο Τάσος Γαϊτάνης σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 αναφερόμενος στην ελληνογαλλική συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημείωσε ότι παρέχεται ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης σε μια από τις δύο χώρες, γεγονός που δείχνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορεί να παίξει η χώρα μας σε τέτοιου είδους διμερή σχήματα.

Όπως τόνισε, η συμφωνία δίνει σε όλους το μήνυμα πως η Γαλλία είναι αποφασισμένη να σταθεί δίπλα στην Ελλάδα και αυτό το μήνυμα το λαμβάνουν όλοι. Παράλληλα υπογράμμισε ότι με την αγορά των φρεγατών θα αναβαθμιστεί συνολικά η αμυντική ικανότητα του πολεμικού ναυτικού και θα θωρακιστεί περαιτέρω η ασφάλεια της χώρας. «Παίρνουμε 3 φρεγάτες και πληρώνουμε τις 2, με option αγοράς ακόμη μίας και με χρόνους παράδοσης πολύ γρήγορους» δήλωσε, ενώ διερωτήθηκε για ποιο λόγο ασκείται κριτική από το ΣΥΡΙΖΑ για το κόστος της αγοράς.

«Δεν καταλαβαίνω αυτή την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια συμφέρουσα συμφωνία και σε ότι αφορά το αμυντικό υλικό και σε ότι αφορά την τιμή του», δήλωσε.

Ερωτηθείς για τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία, που θα γίνουν στις 24 Οκτωβρίου, ο κ. Γαϊτάνης επισήμανε ότι αναμένεται η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού του κόμματος, γεγονός που αποτελεί στόχο, όπως είπε, του κ. Μητσοτάκη από την αρχή που κέρδισε την ηγεσία της ΝΔ.

Εξήγησε επίσης ότι οι εσωκομματικές εκλογές γίνονται κάθε δύο χρόνια, αλλά καθυστέρησαν λόγω του κορωνοϊού.

Επιπρόσθετα συμπλήρωσε ότι από αυτές θα αναδειχθούν οι νέες αιρετές διοικήσεις των τοπικών οργανώσεων του κόμματος και θα εκλέγουν 1.000 σύνεδροι που θα συμμετέχουν στο επόμενο συνέδριο της ΝΔ.