Skip to main content

Γαλλία: Επίσημα υποψήφιος ο Ζαν Λουκ Μελανσόν στις προεδρικές εκλογές

Ο αριστερός υποψήφιος ανακοίνωσε πως εξασφάλισε την απαιτούμενη υποστήριξη 500 αιρετών αξιωματούχων στην υποψηφιότητά του

Την απαιτούμενη υποστήριξη 500 αιρετών αξιωματούχων στην υποψηφιότητά του ανακοίνωσε σήμερα πως εξασφάλισε ο αριστερός υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Ζαν-Λουκ Μελανσόν.

«Έχουμε 500 σπόνσορες! Τους ευχαριστώ που υπερασπίστηκαν τη δημοκρατία», έγραψε ο Μελανσόν στο Twitter. Η υποψηφιότητα του Γάλλου ευρωβουλευτή, ο σχηματισμός του οποίου «Αδάμαστη Γαλλία» υποστηρίζεται από το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, είχε χθες 432 υπογραφές βουλευτών και δημάρχων, σύμφωνα με το γαλλικό Συνταγματικό Δικαστήριο.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν, η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, ο συντηρητικός υποψήφιος Φρανσουά Φιγιόν και ο σοσιαλιστής Μπενουά Αμόν είναι μεταξύ των επτά άλλων υποψηφίων που έχουν συγκεντρώσει την απαιτούμενη υποστήριξη στις υποψηφιότητές τους πριν από την προθεσμία της 17ης Μαρτίου.

Οι Μελανσόν και Αμόν δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία τον περασμένο μήνα για μια ενδεχόμενη συμμαχία που θα μπορούσε να αποτρέψει τη διάσπαση της ψήφου της αριστεράς.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το πιθανότερο είναι να αποκλεισθούν αμφότεροι από τον πρώτο γύρο, στις 23 Απριλίου. Ο Μελανσόν έρχεται πέμπτος με 11,5% στις προθέσεις ψήφου, σύμφωνα με σημερινή έρευνα της BVA, ενώ ο Αμόν συγκεντρώνει το 13,5%.

Ο Μακρόν συγκεντρώνει το 26%, όπως και η Μαρίν Λεπέν, την οποία όμως νικά στον δεύτερο γύρο στις 7 Μαΐου, έδειξε η δημοσκόπηση.