Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022
x

ΓΑΛΛΙΑ: ΣΚΥΛΟΣ ΚΟΛΛΗΣΕ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ

Ο σκύλος, ένα ιταλικό λαγωνικό 4 ετών, βρέθηκε θετικός 12 ημέρες μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων των ιδιοκτητών του

Μακριά από τα κατοικίδια τους προειδοποιούν τους ανθρώπους να μείνουν οι υγειονομικοί αξιωματούχοι, καθώς τα ζώα ενδέχεται να κινδυνεύουν να κολλήσουν και αυτά την ευλογιά των πιθήκων.

Η προειδοποίηση λαμβάνει χώρα μετά από αναφορά στη Γαλλία που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στο ιατρικό περιοδικό Lancet, σχετικά με ένα λαγωνικό που μολύνθηκε με τον ιό.

Ο σκύλος, ένα ιταλικό λαγωνικό 4 ετών, βρέθηκε θετικός 12 ημέρες μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων των ιδιοκτητών του, οι οποίοι, όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στο «Lancet», τον άφηναν να κοιμάται μαζί τους.

Οι ιδιοκτήτες του, δύο άνδρες ηλικίας 27 και 44 ετών, εμφάνισαν τα πρώτα συμπτώματα του ιού - αδυναμία, πονοκέφαλο και πυρετό- ενώ λίγο αργότερα παρουσίασαν και δερματικές αλλοιώσεις. Ο σκύλος επίσης εμφάνισε αλλοιώσεις στο δέρμα και τους βλεννογόνους του, καθώς και φλύκταινες και έλκη στην κοιλιά του. Το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Pitie-Salpetriere στο Παρίσι, πραγματοποίησε τεστ PCR το οποίο επιβεβαίωσε ότι ο σκύλος είχε μολυνθεί από τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων.

Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη οδηγία του CDC, όσοι έχουν μολυνθεί από τον ιό θα πρέπει να αποφεύγουν τη στενή επαφή με το κατοικίδιό τους, ενώ τα κατοικίδια που δεν έχουν εκτεθεί στον ιό, θα πρέπει να φροντίζονται από φίλους σε άλλο σπίτι όσο αναρρώνει ο ιδιοκτήτης τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ