Skip to main content

Γαλλία: Σκοτώθηκε ο δισεκατομμυριούχος Ολιβιέ Ντασό κατά τη συντριβή ελικοπτέρου

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Γάλλου μεγιστάνα Ολιβιέ Ντασό μετά από συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε.

Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος και πολιτικός Ολιβιέ Ντασό σκοτώθηκε κατά την συντριβή του ελικοπτέρου του, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο κοινοβουλευτικές πηγές και πηγές της έρευνας που διενεργείται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien και το δίκτυο BFMTV, o 69χρονος γιος του επιχειρηματία Σερζ Ντασό είχε πάει στην επαρχία Calvados της Νορμανδίας για το Σαββατοκύριακο, καθώς έχει εκεί εξοχική κατοικία. Τη ζωή του έχασε και ο πιλότος του ελικόπτερου.

Ήταν μέλος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης με το κόμμα των Ρεπουμπλικανών. Στην οικογένεια του ανήκει η αεροπορική βιομηχανία Dassault Group.

Συλλυπητήρια από τον Εμανουέλ Μακρόν

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έγραψε στο Twitter:

«Ο Ολιβιέ Ντασό αγαπούσε τη Γαλλία. Ηγέτης της βιομηχανίας, μέλος της Εθνοσυνέλεσης, με καριέρα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, απόφοιτος της γαλλικής Αεροπορίας: σε όλη του τη ζωή, δεν σταμάτησε να υπηρετεί την πατρίδα μας. O βίαιος θάνατός του ήταν μια μεγάλη απώλεια. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του και τους οικείους του».

φωτογραφία: Le Parisien