Skip to main content

Γαλλία: Στην τελική ευθεία για την εκλογή προέδρου με φαβορί τον Μακρόν

Περισσότεροι από 17 εκατ. Γάλλοι αναμένεται να παρακολουθήσουν την τηλεοπτική μονομαχία των δύο υποψηφίων Γάλλων προέδρων την ερχόμενη Τετάρτη.

Στην τελική ευθεία για την εκλογή, στις 24 Απριλίου, προέδρου της Δημοκρατίας για την ερχόμενη πενταετία εισέρχεται η Γαλλία με τον Εμανουέλ Μακρόν να εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις «γκανιάν». Πολλά βεβαίως θα κριθούν από την τηλεοπτική μονομαχία των δύο υποψηφίων την ερχόμενη Τετάρτη την οποία αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 15 εκατ. Γάλλοι, που την παρακολούθησαν το 2017.

Και θα την παρακολουθήσουν περισσότεροι διότι το 2017 η επικράτηση Μακρόν έναντι της Λεπέν ήταν προεξοφλημένη, ενώ τώρα απλώς πιθανολογείται. Η μόνη περίπτωση να μην επικρατήσει ο Μακρόν είναι οι ψηφοφόροι του αριστερού υποψηφίου Μελανσόν στον πρώτο γύρο, να προτιμήσουν στον δεύτερο γύρο, σε πολύ μεγάλο βαθμό, την αποχή και ταυτόχρονα πολλοί από εκείνους που δεν θέλησαν να ψηφίσουν στον πρώτο γύρο να ψηφίσουν στον δεύτερο μαζικά Λεπέν. Κάτι που δεν φαίνεται πιθανό.