Skip to main content

Γαλλικό υπουργείο Υγείας: Ο κορωνοϊός είναι εδώ

Ανησυχητικά είναι τα νεότερα στοιχεία για τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού στη Γαλλία.

Με την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων 1.400 το τελευταίο 24ωρο, στα οποία και πολλοί νέοι ενήλικες, οι Γάλλοι συνειδητοποιούν πλέον ότι παρά τον καύσωνα, ο ιός δεν πηγαίνει διακοπές. Αντίθετα μοιάζει να έχει βρει πεδίο δράσης μέσω των νεαρών ηλικιών που δεν τηρούν τα μέτρα στα δημοφιλή γι' αυτούς μέρη: καφετέριες, μπαρ, παραλίες.

«Μπορεί ο κίνδυνος για σοβαρή μορφή της νόσου να είναι μικρός για τους νέους, βοηθούν όμως στη διάδοση μολύνοντας γονείς, παππούδες και αδύναμους, για τους οποίους οι συνέπειες μπορεί να είναι σοβαρές», υπογραμμίζει το υπουργείο Υγείας. Προειδοποιεί δε ότι σε περίπτωση επιδείνωσης μπορεί να προβεί στο κλείσιμο επίμαχων των χώρων.

Στο 1,4 ο δείκτης μόλυνσης

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν επίσης 22 νέες εστίες διάδοσης, 15 νεκροί, ενώ ο δείκτης R μόλυνσης κατά άτομο έφθασε το 1,4.

Η μάσκα παραμένει το κυρίαρχο μέτρο προστασίας και για τους εξωτερικούς χώρους, «όταν υπάρχει συνωστισμός» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, αναφερόμενος στις δηλώσεις του ΠΟΥ για «σοβαρό κίνδυνο μετάδοσης μέσω αερολύματος».

Στη γείτονα του Βελγίου, βόρεια Γαλλία, συζητούν επίσης σήμερα την υποχρέωση χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους λόγω της νέας αύξησης των κρουσμάτων.

Oλυμπία Τσίπηρα, Παρίσι
Πηγή άρθρου: Deutsche Welle