Skip to main content

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε κτήριο με γραφεία τουρκικής ΜΚΟ

Την είδηση μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων - Η Τουρκία καλεί τους μουσουλμάνους να υιοθετήσουν ξεκάθαρη στάση υπέρ των Παλαιστινίων.

Το Ισραήλ βομβάρδισε κτήριο στο οποίο στεγάζονται γραφεία τουρκικής μη κυβερνητικής οργάνωσης στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Κατά το τουρκικό πρακτορείο, πρόκειται για κτήριο στο οποίο στεγάζονται γραφεία της τουρκικής οργάνωσης Yardimeli.

Η Τουρκία καλεί τους μουσουλμάνους να υιοθετήσουν ξεκάθαρη στάση υπέρ των Παλαιστινίων

Οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει να επιδείξουν ξεκάθαρη και κοινή στάση στη σύγκρουση μεταξύ των Παλαιστινίων και του Ισραήλ, δήλωσε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, επικρίνοντας τις παγκόσμιες δυνάμεις που καταδικάζουν τη βία χωρίς να αναλαμβάνουν δράση.

«Αυτό που επιθυμούμε είναι η λήψη ενεργών μέτρων», τόνισε ο Οκτάι μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την πρωινή προσευχή με την ευκαιρία του τέλους του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

«Λαμβάνονται συνεχώς αποφάσεις στον ΟΗΕ, γίνονται καταδίκες. Όμως δυστυχώς δεν επιτυγχάνεται κανένα αποτέλεσμα, διότι δεν υιοθετείται μια ξεκάθαρη στάση», επεσήμανε.

Τις τελευταίες ημέρες η Χαμάς έχει εκτοξεύσει εκατοντάδες ρουκέτες εναντίον ισραηλινών πόλεων και το Ισραήλ έχει εξαπολύσει επιδρομές εναντίον της Λωρίδας της Γάζας. Τουλάχιστον 67 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, ανάμεσά τους και 17 παιδιά, και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα. Επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ισραήλ.

Με τις συγκρούσεις να αρχίζουν να μοιάζουν με τον πόλεμο στη Γάζα του 2014, οι παγκόσμιες δυνάμεις ζητούν να αποκλιμακωθεί η ένταση και οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να στείλουν απεσταλμένο για να συνομιλήσει με τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι το Ισραήλ είναι ένα «τρομοκρατικό κράτος». Ο Οκτάι από την πλευρά του υπογράμμισε ότι οι μουσουλμάνοι έχουν καθήκον να δράσουν. «Όποιος δεν επιδεικνύει ξεκάθαρη στάση ενάντια σε αυτό, είναι συνεργός σε αυτό το βασανιστήριο», ανέφερε ο Τούρκος αντιπρόεδρος.

Με πληροφορίες από Anadolu, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Καθημερινή

φωτογραφία αρχείου