Skip to main content

Gazprom: Σταθεροποιήθηκε η πίεση στους αγωγούς Nord Stream

Την περασμένη εβδομάδα, εντοπίστηκαν συνολικά τέσσερις διαρροές στους αγωγούς στη Βαλτική κοντά στη Δανία και τη Σουηδία μειώνοντας την πίεση ροής.

Σταθεροποιήθηκε η πίεση στους αγωγούς Nord Stream, έπειτα από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ρωσική Gazprom.

Όπως μεταφέρει το moneyreview.gr από το Reuters, η εταιρεία σημείωσε ότι προσπαθεί να μειώσει την πίεση στον έναν εκ των δίδυμων αγωγών του Nord Stream 2. Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι η διαρροή έχει σταματήσει και ότι τώρα προσπαθεί να περιορίσει τους περιβαλλοντικούς κινδύνους.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, εντοπίστηκαν συνολικά τέσσερις διαρροές στους αγωγούς στη Βαλτική κοντά στη Δανία και τη Σουηδία, οδηγώντας σε σημαντική μείωση της πίεσης στη ροή.

Χθες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε σχετικά με το περιστατικό ότι «Δεν έχουν σημειωθεί ξανά τέτοια περιστατικά. Φυσικά υπάρχουν τεχνικές δυνατότητες για να αποκαταστήσουμε τις υποδομές, χρειάζεται όμως χρόνος και οι απαραίτητοι πόροι. Είμαι βέβαιος ότι θα βρεθούν οι κατάλληλες δυνατότητες».

Στο μεταξύ, η Ευρώπη και οι ΗΠΑ υποπτεύονται για σαμποτάζ από την πλευρά της Ρωσίας, η οποία όμως έχει αρνηθεί να αναλάβει την ευθύνη.