Skip to main content

Φουλ οι αποθήκες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από αλάτι

Οι λίγες χιονοπτώσεις και η έγκαιρη προετοιμασία το φετινό χειμώνα είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξει σημαντικό απόθεμα αλατιού για αποχιονισμό.

Ο ήπιος φετινός χειμώνας στην Κεντρική Μακεδονία από άποψη χιονοπτώσεων και παγετού, σε συνδυασμό με την έγκαιρη προετοιμασία έχουν γεμίσει τις αποθήκες της Περιφέρειας με αλάτι αποχιονισμού.

Όταν πέρσι τέτοια εποχή το αλάτι δεν έφτανε, φέτος από τις ποσότητες που αποθηκεύτηκαν ξοδεύτηκαν ελάχιστες για την κάλυψη αναγκών στα ορεινά της Χαλκιδικής και στις περιοχές των χιονοδρομικών κέντρων της Κεντρικής Μακεδονίας (σε Ημαθία, Πέλλα και Πιερία).

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Μπάμπη Στεργιάδη, η Περιφέρεια προμηθεύτηκε 20.000 τόνους αλατιού για την τριετία (αρχή η φετινή σεζόν), αλλά χρειάστηκε μικρές ποσότητες στις προαναφερθείσες περιοχές το Δεκέμβριο και κυρίως για τον παγετό. Η ποσότητα που καταναλώθηκε δεν ξεπερνά τους 2.000 τόνους, οπότε στις αποθήκες υπάρχει απόθεμα περίπου 18.000 τόνων αλατιού.

Η ποσότητα είπε ο κ. Στεργιάδης στο περιθώριο της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας, επαρκεί για τις ανάγκες, όμως σε περίπτωση που υπάρξει πολύ μεγάλη χιονόπτωση ή έκτακτα φαινόμενα, που θα υπαγορεύσουν την κατανάλωση του αλατιού σε μια αποχιονιστική περίοδο, η Περιφέρεια έχει τη δυνατότητα νέας προμήθειας.

«Αυτή την εβδομάδα αναμένεται σύμφωνα με τις προγνώσεις να έχουμε καλό καιρό στην Κεντρική Μακεδονία. Με χαμηλές μεν θερμοκρασίες, αλλά με ηλιοφάνεια», τόνισε ο κ. Στεργιάδης.

Η οικονομική επιτροπή ενέκρινε τους απολογιστικούς πίνακες για την προμήθεια του αλατιού και τους καθαρισμούς που έγιναν στην περσινή χειμερινή περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, όταν έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν πλήξει όλη την Κεντρική Μακεδονία, με σφοδρές χιονοπτώσεις, παγετό κτλ.