Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021
x

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προειδοποίησε πως στο εξής όποιος δεν σέβεται τις αποφάσεις του κόμματος δεν τίθεται εκτός κοινοβουλευτικές ομάδας.

Δεν προχώρησε τελικά στην διαγραφή του Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη η Φώφη Γεννηματά, μετά τις σχετικές εισηγήσεις που δέχτηκε με αφορμή την διαφοροποίησή τους από τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ και την αποχή τους από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Ωστόσο, στη συνεδρίαση του κόμματος που συγκλήθηκε σήμερα, η κ. Γεννηματά εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της σημειώνοντας πως η στάση των δύο βουλευτών θόλωσε το στίγμα του κόμματος και έριξαν νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, ενώ παράλληλα τόνισε πως «όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας».

Δείτε ολόκληρη την δήλωση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά:

«Η συγκυρία είναι κρίσιμη για τη χώρα και την παράταξη. Οι πολίτες ζουν μέσα στην αβεβαιότητα και τον φόβο. Για τη ζωή, για την υγεία, για τη δουλειά τους, για το μέλλον τους. Τα λάθη, οι παραλείψεις και οι συντηρητικές πολιτικές της Κυβέρνησης της ΝΔ επιτείνουν την ανασφάλεια.

Η αξιωματική αντιπολίτευση βουλιάζει στην αναξιοπιστία, δεν μπορεί να ασκήσει αποτελεσματικά το θεσμικό της ρόλο. Ο δημόσιος βίος δηλητηριάζεται με τις αποκαλύψεις. Το Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο προοδευτικό ανάχωμα απέναντι στη δεξιά Κυβέρνηση. Μια όαση πολιτική.

Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να μεγαλώσουμε, να δυναμώσουμε τη δημοκρατική παράταξη ξανά και να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο. Με μαχητική αντιπολίτευση αποτελεσματική, τεκμηριωμένη, δημιουργική.

Με την αυτόνομη πορεία που είναι απόφαση Συνεδρίου μας. Στρατηγική που έχει προοδευτικό πολιτικό περιεχόμενο και ουσία. Ξέρω ότι αυτή η αυτόνομη πορεία ενοχλεί.

Τα όσα συνέβησαν χθες, διαδραματίστηκαν στο συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον και θόλωσαν το στίγμα μας, χτύπησαν την στρατηγική της αυτόνομης πορείας και έριξαν νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Νερό που είχα νωρίτερα κόψει με τις τοποθετήσεις μου και στους δύο. Λάθος πολιτική εκτίμηση, τουλάχιστον. Αυτή η στάση αντικειμενικά εξυπηρετεί τους αντιπάλους. Ευθύνη και υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε τη συντεταγμένη λειτουργία μας και την ενιαία στάση όλων στις κοινές μας αποφάσεις. Χρέος δικό μου, επιπλέον εκ του ρόλου μου, είναι η τήρηση των αποφάσεων από όλους μας.

Όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας. Τα όργανα λειτουργούν δημοκρατικά μόνο μέσα από το σεβασμό των αποφάσεων της πλειοψηφίας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ