Skip to main content

Γεννηματά από Θεσσαλονίκη: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους

Η πρόεδρος εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης για τα εργασιακά σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με στελέχη του κόμματος και εργαζόμενους στο ΕΚΘ.

Επίθεση στην κυβέρνηση για τα εργασιακά εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά από τη Θεσσαλονίκη. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επισκέφτηκε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου είχε συνάντηση με στελέχη του κόμματος και εργαζόμενους, προκειμένου να ενημερωθεί για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

«Εδώ και χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους, δεν ασχολείται με τους πολλούς και κυρίως με τους εργαζόμενους ή μάλλον ασχολείται μόνο για να τους επιτεθεί. Ξεκίνησε υπονομεύοντας τις κλαδικές συμβάσεις, επέβαλε σε 600.000 εργαζόμενους να ζουν με 534 ευρώ χωρίς καμία ρύθμιση για τις οφειλές τους και τις ανάγκες τους και βέβαια το κερασάκι ήταν ο εργασιακός νόμος που μας γύρισε στην εποχή των ατομικών συμβάσεων. Ξεθεμελιώνει το εργατικό δίκαιο, αφήνει τους εργαζόμενους απροστατευτους σε κάθε ασύδοτο εργοδότη χωρίς προστασία από το κράτος, αφού υπονομεύονται και οι μηχανισμοί ελέγχου, αλλά και χωρίς δικαστική συνδρομή και συνδικαλιστική προστασία», σημείωσε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως «χρειάζεται αντίδραση, χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Ζούμε μια δύσκολη διπλή κρίση, υγειονομική και οικονομική και δε χρειαζόμαστε άλλες συντηρητικές πολιτικές που μόνο σε κρίση κοινωνική μπορεί να οδηγήσουν και νέα αδιέξοδα».

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Χάρης Κυπριανίδης, ευχαρίστησε την κ. Γεννηματά για την επίσκεψή της, αλλά και τη στήριξη που παρείχε στο εργατικό κίνημα μέσω του κοινοβουλευτικού της έργου, με την παρουσία της σε εργασιακούς χώρους και με τις θέσεις που έχει το κόμμα και η ίδια, σημειώνοντας πως είναι η μόνη πολιτική αρχηγός που έχει επισκεφτεί το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια. «Αυτό για μας είναι μία ηθική στήριξη», είπε χαρακτηριστικά.